avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/91 ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/91 ordinul prefectului

Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar terenul de sub ea si o parte din jurul casei apartine CAP suprafata care se putea intabula la cerere, dar nu s-a facut la momentul respectiv. O alta parcela din curte si gradina apartine Statului roman. Din discutiile avute cu primarul, se poate intabula toata suprafata curtii si gradinii dupa efectuarea masuratorilor topografice, intocmirii dosarului si transmiterea catre prefectul judetului. El spune ca prin legea 18/91 "ordinul prefectului" sunt doua articole prin care se poate trece in proprietate aceste suprafete. Ati avut o situatie similara, se poate face asa ceva? va multumesc
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:58, 5 Februarie 2015
Trebuie vazut cum figura curtea in registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor din 1990 - la primarie. Daca figurati dvs, va trebuie o schita cadastrala, declaratii ale vecinilor ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata din masuratori este mai mare decat cea din acte), copii acte stare civila, o cerere, un istoric de rol fiscal (de la primarie), extrasele din registrul agricol si cel al posesorilor si se intocmeste documentatia pentru ordinul prefectului (art. 23 si 36 din legea 18/1991). Problema este ca activitatea comisiilor locale si judetene de fond funciar (care trebuie sa va rezolve problema) este suspendata, in baza legii 165/2013, momentan fiind puse in posesie doar sentintele judecatoresti.
Din ce am vazut se pot emite titluri de proprietate şi ordine de prefect pentru punerea în posesie asupra terenului aferent casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, doar pentru terenuri agricole este suspendata.
Multumesc pt raspuns
Legal aveti dreptul la terenul care apare in CF ca "drept de folosinta" ( decizia de atribuire in folosinta a terenurilor). Restul terenului ramane pe Statul Roman, cu posibilitatea sa il cumparati, daca nu a fost solicitat de fostul proprietar in termen legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)