avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE TEREN DE LANGA CASA CUMPARATA IN1980
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE TEREN DE LANGA CASA CUMPARATA IN1980

Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este procedura in acest caz invederea intabularii restului de teren de langa casa.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: PIRI , utilizator 21:34, 25 Ianuarie 2010
Daca aveti acte de proprietate pe tot imobilul(casa, curte) ,puteti apela la un expert cadastru .El o sa vi-l intabuleze dupa efectuarea cadastrului.
La acte de proprietate va referiti la contract de vanzare-cumparare?
buna seara
in 1980 nu se putea dobandi dr de prop asupra terenurilor, ternurile erau scoase din circuitul civil.
faceti demersuri de obt a TP pe legea 18/1991.
Ordinul prefectului in baza legii 18/1991: extras registrul posesorilor 1990 pentru casa si curte (de la primarie), extras din registrul agricol 1986-1990 (tot de la primarie), istoric de rol fiscal, schita cadastrala a imobilului, declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata din masuratori este mai mare decat cea din contractul de v-c din 1980), cerere, acte de stare civila. Dosarul se depune la primarie, care il inainteaza comisiei judetene de fond funciar, la a carei propunere (pe baza de referat) se emite Ordinul prefectului de constatare a dreptului de proprietate - in baza acestui act se face cadastrul si intabularea.
Va multumesc pt.sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in legalitate locuinta si curte costel cojoc costel cojoc Detin la tara casa si curte pe 1000 m.p. construita in 1992 cu autorizatie de constructie si certificat urbanism si cu taxele pe casa si curte platite la zi.In ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate calc calc Buna ziua.Tatal meu este mostenitorul (fratii lui renuntand la partile lor,la notar bineinteles)unei case cu teren,unde si locuieste din 1991.Casa afost a ... (vezi toată discuția)
Obtinere ordinul prefectului ciausu domnica ciausu domnica Buna ziua in anul 196x parintii mei au cumparat un teren in baza unei chitante de mana. Pe acel teren au ridicat o casa . La primarie exista un rol deschis ... (vezi toată discuția)