avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in legalitate locuinta si curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in legalitate locuinta si curte

Detin la tara casa si curte pe 1000 m.p. construita in 1992 cu autorizatie de constructie si certificat urbanism si cu taxele pe casa si curte platite la zi.In cursul acestui an am incercat inregistrarea la cadastu dar cererea mi-a fost respinsa pe motivul ca este nevoie de ordinul prefectului.Ce trebuie sa fac pt. a intra in legalitate cu proprietatea casa curte.Multumesc.Costel C.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:14, 6 Martie 2010
Daca nu aveti acte de proprietate (contract de vanzare cumparare/donatie sau titlu de proprietate) atunci va trebui sa faceti actiune in instanta . In baza caror acte ati obtinut autorizatia de construire?
Autorizatia de constructie am obtinut-o in baza adeverintei de comunicare conform L.l8/1991.
Pai...daca terenul din curte nu-i trecut in vreun TP, faceti Ordinul Prefectului:)
Dosar la primarie, in baza art. 23 din legea 18/1991 care contine:
- extras registru agricol 1986-1990 si registru posesori 1990 (de la primarie);
- istoric de rol fiscal pentru imobil;
- schita cadastrala;
- cerere
- acte stare civila solicitant;
- declaratii vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata din masuratori este mai mare decat cea din registre).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Ordinul prfectului ragalian ragalian am cumparat casa cu gradina (20 arii) inainte de 1989 si conform legilor vremiii proprietarul terenului era statul roman mi sa spus de Ordinul Prefectului! ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)