Buna ziua.Tatal meu este mostenitorul (fratii lui renuntand la partile lor,la notar bineinteles)unei case cu teren,unde si locuieste din 1991.Casa afost a parintilor lui,dar bunicii mei nnu au facut contract pe casa.In registrul de la primarie bunicul meu figureaza cum platea impozitele iar din 1991 figureaza tatal meu .Deci,la primarie mi-au zis ca e tot in regula adica figureaza "declarativ".
Intrebarea mea este:Acum ca are certificat de mostenitor de la notar ,care este demersul pentru a-si face contractul pe casa.Cu ce incepem?
In ideea ca am fost cat de cat inteleasa astept un raspuns.
Eu cred ca exista doar certificatul de mostenitor, fara a exista acte de proprietate pentru casa si teren. Daca acesta este cazul, va sfatuiesc sa mergeti la primarie pentru a depune dosarul in vederea obtinerii Ordinului prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Va trebuie:
- cerere;
- copie certificat mostenitor;
- copie acte stare civila ale tatalui;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru fila aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric rol fiscal;
- schita cadastrala pentru imobil;
- declaratii ale vecinimor ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata din masuratori este mai mare decat cea din evidente).
In baza ordinului prefectului veti putea face cadastrul si intabularea imobilului. Succes!
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)