avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termenul de depunere a actelor pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termenul de depunere a actelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului

Mi s-a nascut copilul pe 22 Septembrie si concediul de maternitate s-a terminat pe
17 Noiembrie. Pana cand pot depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil?

Din Norma de aplicare a OUG 111/2010, Art. 23:
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;

inteleg ca am la dispozitie 60 de zile de la incetarea concediului de maternitate sau 60 de zile de la nasterea copilului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IoanaNed , utilizator 09:25, 24 Noiembrie 2011
atentie - sunt 60 de zile lucratoare si nu calendaristice.
Referirea este "de la acea data" iar acea data este data nasterii copilului.
Multumesc.
1. Daca vreti sa primiti indemnizatie pentru CCC de la data terminarii concediului de maternitate trebuie sa depuneti actele in termen de 60 de zile lucratoare de la data terminarii concediului de maternitate.

2. Daca depuneti actele mai tarziu veti primi indemnizatie pentru CCC de la data depunerii acestora.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc acordata in baza oug 111/2010 buiavasi buiavasi buna dimineata! as dori sa va intreb de la ce data poate beneficia de concediu de maternitate o salariata care a nascut pe data de 11.06.2011 si care se afla ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului SelenaMarina SelenaMarina Cand se depun actele pentru indemnizatia coilului? Dupa 42 zile de concediu de lauzie ? (vezi toată discuția)
Mama si copil Diaconu florentin Diaconu florentin Buna seara .asi dori sa va intrem , daca pe data de 09.07.2017 sa nascut copilul si pana pe 21 08 2017 nu am depus actele de indemnizatie mai pot intarzia ... (vezi toată discuția)