avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract prestari servicii

O persoana care beneficiaza de pensie partial anticipata cu penalizari poate incheia un contract prestari servicii in baza careia beneficiarul retine 10% impozit, iar prestatorul plateste 6% impozit la sfarsitul anului ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 09:06, 24 Noiembrie 2011
Din L 263/2010
ART. 114
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni

ART. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari;
II. persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, precum si membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti, ale caror drepturi si obligatii sunt asimilate, in conditiile prezentei legi, cu cele ale persoanelor prevazute la pct. I
IV. persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:(2020*4=8.080 lei)
a) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare ori de management;
b) membri ai intreprinderii individuale si intreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice;
d) persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;
e) alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata inainte de 3 iulie 2010 tulceanul tulceanul este adevarat ca pensionarii anticipat inainte de 3 iulie pot sa intre in campul muncii si sa pastreze si pensia ? daca lucreaza pastreaza si pensia ? (vezi toată discuția)
Contract civil bucur ionica bucur ionica As vrea sa stiu daca o persoana care a iesit la pensie anticipata partiala poate presta servicii pe perioade scurte de timp in baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu adrian_cel_mic adrian_cel_mic Se mai poate sa fii angajat de catre o firma privata daca primesti o pensie anticipata partiala ? Ce conditii trebuie sa indeplineasca daca se ... (vezi toată discuția)