avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis sau mutilare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis sau mutilare

Am apelat la o clinica privata,la recomandarea unei colege pt.o operatie de mont.
Dupa o programare facuta in prealabil,m-am prezentat la medicul respectiv,care isi facea o caracterizare f.pompoasa pe net,vb.de specializarile facute in strainatate si toate meritele recunoscute. Deci...am mers la consultul initial,unde mi s-a propus sa fac operatia atunci pe loc.spunandu-mi ca este o operatie usoara si dupa cateva ore pot pleca acasa.Mentionez ca nu mi s-au facut nici un fel de investigatii,analize sau radiografii si s-a purces direct la operatia propriu zisa. Dupa operatie montul era mult mai vizibil decat era initial iar degetul mare inclinat catre celelalte degete f.rau. Durerile sunt insuportabile,iar dificultatea la mers f.mare,de asemenea purtarea incaltamintei.
In afara de aceasta,mi-a fost atins si un nerv. Am fost la dr.unde i-am spus de toate aceste probleme,motivand ca pot fi recidive dupa aceasta operatie.In tot acest timp,am mai consultat si alti specialisti in chirurgia piciorului,care mi-au cerut radiografiile si testele facute inaintea operatiei,insa nu am avut ce sa le arat fiindca aceste teste nu au fost facute.Toti au fost de parere ca asa zis-a operatie nu s-a efectuat asa cum ar fi trebuit si nici nu sunt siguri ca si dupa o alta operatie facuta in mod corect,imi vor putea aduce piciorul la starea initiala. Am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila cu acel doctor,neavand alta pretentie decat sa suporte costul unei operatii pe care eu as vrea sa o fac la un specialist,insa a refuzat spunandu-mi ca ma trimite la un prieten al dansului care sa ma opereze si suporta el toata cheltuiala.Eu i-am spus ca nu mai am incredere nici in el si nici in prietenii d-lui,asa ca prefer sa fac operatia unde decid eu.In ultima faza fost de acord sa-mi plateasca jumatate din costul operatiei dar ma evita si acum si nu am rezolvat nimic.Vreau sa-l dau in judecata pt.mutilare,dar nu stiu unde trebuie sa ma duc.
As dori daca puteti sa-mi dati un sfat in acest sens,sau sa ma indrumati catre organele competente unde as putea face plangerea.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:18, 25 Noiembrie 2011
1. Plangere adresata Colegiului Medicilor din Romania.
2. Plangere penala impotriva medicului pentru malpraxis (a se studia in acest sens ORDIN Nr. 1343 din 6 noiembrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis publicat in Monitorul Oficial nr.970 din 5.12.2006).
Plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa (art.182 alin.2 raportat la art.184 alin.2 si 4 Cod Penal). Plangerea se inregistreaza la Parchetul de pe langa judecatoria in circumscriptia careia aveti dvs domiciliul.
multumesc pt.raspuns,insa eu la momentul actual nu vreau sa fac plangere pt.malpraxis.fiindca sunt constienta ca,colegiul medicilor il poate salva.Eu vreau sa-l acuz de mutilare.
va multumesc
Nu doriti sa faceti plangere penala dar trebuie sa aveti in vedere ca, daca in urma expertizei medico-legale absolut necesare in cauza, se stabileste ca, in functie de numarul de ingrijiri medicale, si/sau infirmitate permanenta, exista posibilitatea de a NU fi incadrata la art. 184 alin.2 si 4 c.pen., plangerea trebuie facuta in termen de 2 luni de la data cand ati aflat cine este faptuitorul.
Trebuie sa mai aveti in vedere ca, daca optati pentru un proces civil, veti fi nevoit sa platiti taxele de timbru si expertizele.
Daca exista macar un certificat medico-legal favorabil Colegiul Medicilor nu poate trece peste el.

Alte discuții în legătură

Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Malpraxis irina_ps irina_ps Stiu ca nu exista lege malpraxis ci doar asigurari si ca pina acum nimeni nu a incasat o asigurare de acest tip. Am un implant dentar ce nu este corect ... (vezi toată discuția)
Rinoplastie nereusita, malpraxis Dyana909 Dyana909 Buna ziua, in urma cu 45 de zile am facut o rinoplastie. Doctorul m-a cusut prost, am o nara mai sus, una mai jos si cusatura de la baza nasului e stramba. ... (vezi toată discuția)