avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza corect indemnizatia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza corect indemnizatia de somaj?

Daca in martie 2011 am primit o prima de fidelitate de la un angajator, aceasta suma fiind considerata venit salarial, din care mi s-au retinut si virat toate contributiile de asigurari sociale inclusiv somaj, dupa care am plecat cu art 55 lit b, am lucrat apoi 45 zile la o firma in perioada de proba apoi am fost trimis in somaj. Cum se calculeaza corect indemnizatia de somaj? mi s-a acordat mai intai o suma in care s-a tinut cont si de acea prima iar dupa 4 luni invocandu-se o greseala mi s-a recalculat cuantumul limitand suma din luna martie la 5 salarii medii brute pe tara. Am primit acasa instiintare ca mi s-a acordat necuvenit suma de 2258 lei pe perioada16.05-30.09.2011,mi s-a oprit toata suma ce mi se cuvenea in noiembrie pentru somaj, pentru a recupera din suma primita in plus, si de acum pana la sfarsitul perioadei de somaj voi primi o suma recalculata din care mi se va retine lunar ce au considerat ei ca mi-au dat in plus.Este corect ca la virarea contributiei sa mi se retina din tot venitul brut iar la calculul indemnizatiei se plafoneze suma la 5 salarii medii?Am termen de contestatie 30 de zile va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 21:02, 24 Noiembrie 2011
Ajutorul de somaj se calculeaza astfel: 75% din indicatorul economic de referinta, care la ora actuala e 500 RON + 3% din media salariului brut din ultimele 12 luni pentru cei cu o vechime de 1-3 ani/ 5% pentru cei cu o vechime de 4-10 ani/ 7% pentru cu cei cu o vechime de 11-20 ani/ 10% pentru cei cu o vechime de peste 20 de ani. Deci ajutorul de somaj are o componenta fixa si una variabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de somaj ContSters211945 ContSters211945 As dori sa stiu care este salariul considerat baza de calcul pentru ajutorul de somaj. Nu stiu daca se face o medie a ultimelor salarii pe o perioada data, ... (vezi toată discuția)
Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei de somaj ana-maria iacob ana-maria iacob Am si eu o intrebare cu privire la calcularea somajului.La inceputul lui martie am bagat dosarul pentru somaj ,si astazi (15.03)am fost de mi-a dat carnetul ... (vezi toată discuția)