avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

salariul mediu brut inseamna salariu minim pe economie ?pentru ca salariile acestea sunt in plata la ora actuala.
Salariu mediu brut nu este identic cu salariul minim pe economie ...

Salariul mediu brut pe unitate = suma salariilor tuturor angajatilor impartita la numarul acestora

Salariul minim = “nivelul de remuneraţie sub care nu se poate coborî nici în drept, nici în fapt, indiferent care ar fi modul său de calcul; este salariul care în fiecare ţară are forţa legii şi care este aplicabil sub pedeapsa sancţiunilor penale sau a altor sancţiuni specifice. Salariul minim este salariul considerat ca suficient pentru satisfacerea necesităţilor vitale de alimente, îmbrăcăminte, educaţie etc. ale salariaţilor, ţinând cont de dezvoltarea economică şi culturală a fiecărei ţări.” - definitie data in Raportul Comisiei de Experţi, prezentat Consiliului de Administraţie al Organizaţiei Mondiale a Muncii, cu ocazia celei de-a 168-a sesiuni
:hammer: Nu, salariul mediu este cel stabilit de INS lunar sau anual.
Salariul minim pe economie este de 670 lei
Salariul mediu estimat pentru 2011 folosit de institutiile statului este de 2022 lei iar
Salariul mediu nominal brut in septembrie 2011 a fost de 2017 lei

Salariul mediu la nivel de unitate: cumulul tuturor salariilor impartite la numarul de angajati.

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Salariu Brut=Toate veniturile brute din munca, constand din salariul de baza, precum si din adaosurile salariale corespunzatoare cu munca prestata.
Salariul mimim pe economie= este un indicator comunicat lunar de catre INS, iar valoarea sa constituie o baza de calcul pentru alti indicatori importanti, cum ar fi spre exemplu valoarea punctului de pensie.
De aici tragem concluzia ca e posibil sa coincida pe undeva...cele doua terminologii..insa ele in exenta sunt diferite din punct de vedere economic ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu director general CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 poate un director general sa aiba salariu net 700 lei adica minim pe economie, avand in vedere ca functia nu necesita studii superioare? multumesc (vezi toată discuția)
Calcul punctaj lunar ani24 ani24 buna ziua, sunt functionar public si as vrea sa stiu cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensie. se ia pe ramura de activitate indicele de la INS ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie si salariul mediu pe 2011 emiliababor emiliababor As dori ,daca poate cineva sa-mi spuna care este salariul minim pe economie si salariul mediubrut pentru 2011 ( oficial). Eventual daca este publicat undeva ... (vezi toată discuția)