avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de inmatriculare ridicat de politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de inmatriculare ridicat de politie

Buna seara,

am urmatoarea problema: am o dacie veche cu care nu circul si care este parcata langa un drum public (in curte fara gard). Aceasta masina nu are nici ITP, nici RCA, nici rovinieta (nu circul cu ea). In timp ce eram langa ea s-a oprit un echipaj de politie si mi-a cerut actele la masina. I-am intrebat care este motivul pentru care imi cer actele deoarece masina nu era pe drum public si acestia mi-au raspuns ca pentru un control de rutina. Am mers in casa si le-am adus actele. Acestia mi-au retinut certificatul de inmatriculare spunad-mi ca o sa primesc o amenda prin posta pentru ca masina nu are ITP. Mentionez ca nu exista nici un martor si nici nu aveau camera de luat vederi. Le-am spus ca masina nu are ITP, RCA datorita faptului ca nu circul cu ea si oricum urmeza sa o duc la REMAT. Din cate stiu, daca eram in trafic cu masina trebuia sa-mi ridice si placutele cu numerele de inmatriculare si sa-mi dea un proces verbal mai ales ca nu exista nici martor nici filamare.
Spuneti-mi, va rog, cum trebuie sa procedez in acest caz, deoarece eu consider ca este un abuz.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:35, 30 Noiembrie 2011
Asteptati sa va vina PV de contraventie, pe care-l contestati in instanta in termen de 15 zile de la primire.
In contestatie spuneti toate aceste motive.
Daca ma duc maine dimineata la politie si fac reclamatie impotriva echipajului pot sa obtin ceva?
S-a mai dezbatut subiectul acesta pe forum, daca veti cauta.
Nu veti obtine nimic.
Contestati PV in instanta, asta este demersul.
Multumesc, dar aveau drepul sa-mi ia certificatul si sa-mi dea amenda daca masina era parcata?
Ramane de stabilit in ce spatiu se afla autoturismul.
Faceti poze cu locatia exacta si confruntati cu actele de proprietate ca sa rezulte exact daca se afla pe proprietate sau pe drum sau acostament.
Desi pozele trebuiau facute cand era si politia de fata sa le surprindeti si lor pozitia exacta si a masinii.
Acum e cam tarziu.
Mi-e teama ca o sa nu demonstrati asa usor.

Alte discuții în legătură

Accident auto rca in caz de lipsa itp DanGh DanGh Buna ziua, Am avut un accident auto (vina mea complet). Am busit pe cineva direct in spate. Masina este cu revizia mare (care verifica tot) facuta la ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces verbal si refuzul platii amenzii la agentul constatator bam1988 bam1988 Buna ziua, Vin si eu cu o problema, deoarece doresc sa iau decizia corecta. Ieri, 10 Sept 2013, ora 19:35 am parcat neregulamentar in Cluj-Napoca, pe o ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)