am urmatoarea problema: am o dacie veche cu care nu circul si care este parcata langa un drum public (in curte fara gard). Aceasta masina nu are nici ITP, nici RCA, nici rovinieta (nu circul cu ea). In timp ce eram langa ea s-a oprit un echipaj de politie si mi-a cerut actele la masina. I-am intrebat care este motivul pentru care imi cer actele deoarece masina nu era pe drum public si acestia mi-au raspuns ca pentru un control de rutina. Am mers in casa si le-am adus actele. Acestia mi-au retinut certificatul de inmatriculare spunad-mi ca o sa primesc o amenda prin posta pentru ca masina nu are ITP. Mentionez ca nu exista nici un martor si nici nu aveau camera de luat vederi. Le-am spus ca masina nu are ITP, RCA datorita faptului ca nu circul cu ea si oricum urmeza sa o duc la REMAT. Din cate stiu, daca eram in trafic cu masina trebuia sa-mi ridice si placutele cu numerele de inmatriculare si sa-mi dea un proces verbal mai ales ca nu exista nici martor nici filamare.
Spuneti-mi, va rog, cum trebuie sa procedez in acest caz, deoarece eu consider ca este un abuz.
Asteptati sa va vina PV de contraventie, pe care-l contestati in instanta in termen de 15 zile de la primire.
In contestatie spuneti toate aceste motive.
Ramane de stabilit in ce spatiu se afla autoturismul.
Faceti poze cu locatia exacta si confruntati cu actele de proprietate ca sa rezulte exact daca se afla pe proprietate sau pe drum sau acostament.
Desi pozele trebuiau facute cand era si politia de fata sa le surprindeti si lor pozitia exacta si a masinii.
Acum e cam tarziu.
Mi-e teama ca o sa nu demonstrati asa usor.