avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuzul vecinilor acord cabinet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuzul vecinilor acord cabinet

Am cumparat un apartament la parterul unui bloc pentru a infiinta un cabinet stomatologic,am izolat peretii comuni ,dar 2 dintre vecinii directi refuza sa-mi dea acordul de mai bine de 2 luni ,in acest timp eu platind rate la banca prin ipoteca rang 1,platind chirie in alt cabinet in care lucrez.Doresc sa stiu cum sa procedez pentru a intra in posesia acordului.
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 12:40, 7 Octombrie 2008
Din nefericire, nu aveti nicio alta posibilitate. Doar sa faceti tot posibilul sa-i convingeti. Invitati-i la o cafea, un ceai, si poate, cine stie, veti ajunge la o intelegere.
Pe cale amiabila, insa daca totusi refuza si dvs indepliniti conditiile si nu deranjati efectiv vecinii , puteti obtine o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca refuzul de re-a credinta de a-si da acordul.
Nici un proprietar vecin nu poate pana la urma sa va oblige sa dati sau nu o destinatie normala a apartamentului proprietatea dvs.
avocatanghelus a scris:

Pe cale amiabila, insa daca totusi refuza si dvs indepliniti conditiile si nu deranjati efectiv vecinii , puteti obtine o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca refuzul de re-a credinta de a-si da acordul.
Nici un proprietar vecin nu poate pana la urma sa va oblige sa dati sau nu o destinatie normala a apartamentului proprietatea dvs.

daca-mi permiteti o intrebare, care ar fi temeiul juridic al unei asemenea actiuni?
Sfantul drept de proprietate cu cele trei atribute ale sale, d-le coleg.
Art 480 Cciv si mai apoi 998-999 C civ .
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
lasind la deoparte ironia dvs, sunt intro dilema cu o speta, in care vecina, cu care am un perete al imobilului comun, imobil aflat in stare avansata de degradare, refuza sami dea acordul in vederea demolarii.
intrebarea nu a fost nicidecum pusa pentru a va ofensa in vreun fel. oricum va multumesc pt. raspuns

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie initiala a spatiului comercial luciadamsa luciadamsa Schimbarea unei activitati economice cuprinse in sectiunea M a CAEN cu o alta cuprinsa in sectiunea S a CAEN, inseamna schimbarea destinatiei initiale a ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc doar o scara lirang lirang Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care are 4 scari, de curand s-a inceput mansardarea blocului doar la una dintre scari, cea pe care locuiesc si eu pt ca pe ... (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic in bloc de locuinte mancipri mancipri Un cabinet psihologic functioneaza la demisolul locuit al unui bloc ( cu sau fara aprobari !? ). Recent psihologul vinde locatia de la demisol si cumpara un ... (vezi toată discuția)