avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Extras banca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Extras banca

Buna ziua,

1.Spuneti-mi va rog, in cazul in care am de inregistrat acum un extras de banca din septembrie, ce inregistrare contabila fac? Am depus declaratia 100 privind impozitul pe profit la luna septembrie dar extrasul nu a fost inregistrat pentru ca a aparut acum.

2. Conf legii, am cifra acaceri la 31.12.2010 pana in 100.000 euro si 2 angajati, deci depun trimestrial decl. 112. Trebuie sa primesc notificare de la AFP pentru acest lucru? Ce sa fac, sa depun azi decl. 112 sau nu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 07:51, 28 Noiembrie 2011
1. Eu zic sa refaceti contabilitatea la sept 2011,depuneti D710 cu corectia la impozitul pe profit, platiti diferenta plus majorarile comunicate de AF, si ati rezolvat corect problema.

2. In mod normal trebuia sa va interesati pana acum despre perioada la care depuneti D112.
Acum pt ca este 25 nu aveti decat o singura solutie: sunati la AF sa va dea un raspuns cu privire la vectorul fiscal si daca SC a fost trecuta la trimestru, atunci veti depune toate cele 3 D112 aferente tr IV pana la 25.01.2012 cu plata la acelasi termen adica 25.01.2012.
In cazul in care ati ramas cu depunerea D112 la luna atunci grabiti-va sa depuneti si sa platiti.

Pe viitor sa aveti in vedere sa verificati vectorul fiscal fie la AF fie pe siteul anaf.ro-dosar fiscal care astazi nu functioneaza.
Multumesc pentru raspuns!

O alta solutie in afara depunerii decl.710 mai exista, ma gandesc sa nu refac situatia la 30 sept doar pentru suma de 20 lei?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Cristina Vasile, utilizator
Sigur ca suma nu este mare si atunci ati putea sa faceti inregistrarea extrasului pe luna oct 2011 dar la un eventual control in caz de descoperire a acestei situatii veti plati penalizari calculate la cei 20 lei si nu stiu daca firma nu va fi sanctionata cu o amenda.Studiati si Legea contabilitatii nr 82 sa vedeti ce sanctiuni sunt pentru aceasta fapta.
Cristina Vasile a scris:

O alta solutie in afara depunerii decl.710 mai exista, ma gandesc sa nu refac situatia la 30 sept doar pentru suma de 20 lei?


Corectarea erorilor contabile din 2010 cuprinse in Ordinul 3055 din 29 octombrie 2009 aplicabil de la 01.01.2010 se face asfel:
- corectarea erorilor aferente exercitiului financiar curent se efectueaza pe seama contului de profit si pierdere.
- corectarea erorilor semnificative aferente exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat.
- corectarea erorilor nesemnificative aferente exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat sau se pot efectua pe seama contului de profit si pierdere.
Erorile nesemnificative sunt cele de natura sa nu influenteze informatiile financiar-contabile.
Se considera ca o eroare este semnificativa daca aceasta ar putea influenta deciziile economice ale utilizatorilor, luate pe baza situatiilor financiare anuale. Analizarea daca o eroare este semnificativa sau nu se efectueaza in context, avand in vedere natura sau valoarea individuala sau cumulata a elementelor.

... eu zic ca nu va poate face nimeni nimic daca inregistrati extrasul acum, in noiembrie.
jooorj a scris:
... eu zic ca nu va poate face nimeni nimic daca inregistrati extrasul acum, in noiembrie.


Nu in noiembrie @jooorj, poate inregistra in prima zi din octombrie, apoi da un recalcul. De ce sa mai amane doua luni? :-/

Alte discuții în legătură

Reglare impozit pe profit anul 2016 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o problema...contabila care a fost inaintea mea a lasat o diferenta la impozitul pe profit pe anul 2016 nerezolvata...si imi apare in balanta ... (vezi toată discuția)
Storno cheltuiala simoponea simoponea Buna ziua! AM o cheltuiala de 5000 ron din 2011 pe care trebuie sa o stornez in 2013. Contul de cheltuiala este 0 in 2013, o inreg pe 1174? Si modific 101? (vezi toată discuția)
Corectare eroare contabila szellm szellm Buna ziua, as dori sfatul dvs ptr a solutiona o eraore contabila descoperita acum, azi, care provine din anul 2013 , si care se continua si in acest ... (vezi toată discuția)