avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită abuz cred?
Discuție deschisă în Executare silită

abuz cred?

Buna ziua ,stiam ca am de platit suma de 11 lei la finante ,din comoditate nu am platit recunosc ,e vina mea , dar am primit o adresa de poprire pe numele meu al unui cont al unei firme la care sunt contabil angajat,au voie finantele sa puna poprire pe un cont care nu e al meu e al firmei care sunt anagajata ?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:40, 25 Noiembrie 2011
Da,este legal,s-a pus poprire pe salariul dvs.La salariul urmator veti primi salariul diminuat cu 11 lei,in temeiul adresei de care faceti pomenire.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Mutumesc mult de raspuns ,dar firma nu a primit nici un plic cu asa ceva si nu vad rostul sa-i puna poprire pe contul unei firme pentru asa ceva,inca odata multumesc mult pentru raspuns.
Codul de procedura fiscala:

Art. 54

Obligaţia băncilor de a furniza informaţii

(1) Băncile sunt obligate să comunice organelor fiscale lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, forma juridică pe care aceştia o au şi domiciliul sau sediul acestora. Comunicarea se va face bilunar, cu referire la conturile deschise sau închise în perioada anterioară acesteia şi va fi adresată Ministerului Economiei şi Finanţelor.
[...]
(4) Instituţiile de credit au obligaţia ca, la solicitarea organelor fiscale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, să comunice toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, datele de identificare ale persoanelor care deţin dreptul de semnătură, precum şi dacă debitorul are sau nu închiriate casete de valori.



Conform legii, ANAF poate popri un cont bancar în momentul în care titularul acelui cont are datorii către stat. Fiscul pune poprire pe cont şi ia singur suma datorată. Există o bază de date care emite automat înştiinţările. În cazul persoanelor fizice, o mare parte dintre popriri au fost puse pentru neplata contribuţiilor către stat, cum este cazul persoanelor cu venituri independente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie-conturi bancare blocate puncuskaa puncuskaa sunt dublu cetatean (roman-maghiar) cu datorii la finante si cu contiri bancare blocate...daca deschid un cont in ungaria ca cetatean maghiar va fi blocat si ... (vezi toată discuția)
Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi înainte de a depune actele de divorț. cum pot afla dacă i-a depus în alt cont? anageorgiana42@yahoo.it anageorgiana42@yahoo.it Bună ziua. Cum pot afla dacă soțul are banii în diferite conturi bancare? Mentionez faptul că înaintea de a depune actele de divorț ( cu o zi ... (vezi toată discuția)
Legatura fiscului cu bancile puncuskaa puncuskaa cum si de unde afla fiscul daca deschid un cont bancar (am 5 conturi blocate si mereu deschid una la o alta banca si se blocheaza dupa aprox 2 luni) (vezi toată discuția)