Buna ziua ,stiam ca am de platit suma de 11 lei la finante ,din comoditate nu am platit recunosc ,e vina mea , dar am primit o adresa de poprire pe numele meu al unui cont al unei firme la care sunt contabil angajat,au voie finantele sa puna poprire pe un cont care nu e al meu e al firmei care sunt anagajata ?
Mutumesc mult de raspuns ,dar firma nu a primit nici un plic cu asa ceva si nu vad rostul sa-i puna poprire pe contul unei firme pentru asa ceva,inca odata multumesc mult pentru raspuns.
(1) Băncile sunt obligate să comunice organelor fiscale lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, forma juridică pe care aceştia o au şi domiciliul sau sediul acestora. Comunicarea se va face bilunar, cu referire la conturile deschise sau închise în perioada anterioară acesteia şi va fi adresată Ministerului Economiei şi Finanţelor.
[...]
(4) Instituţiile de credit au obligaţia ca, la solicitarea organelor fiscale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, să comunice toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, datele de identificare ale persoanelor care deţin dreptul de semnătură, precum şi dacă debitorul are sau nu închiriate casete de valori.
Conform legii, ANAF poate popri un cont bancar în momentul în care titularul acelui cont are datorii către stat. Fiscul pune poprire pe cont şi ia singur suma datorată. Există o bază de date care emite automat înştiinţările. În cazul persoanelor fizice, o mare parte dintre popriri au fost puse pentru neplata contribuţiilor către stat, cum este cazul persoanelor cu venituri independente.