avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... important !!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

important !!!!!

buna seara!o ruda de-a mea se ducea la targul saptamanal cu caruta.ca sa ajunga la targ trecea printr-o padure .in drum spre targ prin padure a gasit un lemn taiat la care s-a oprit si a vrut sa le incarce sa in caruta mentionez ca lemnul nu era taiat de el dar a incarcat cateva lemne in caruta.in acest timp a venit padurarul si l-a obigat sa le inacarce pe toate si sa le duca la canton.cand a ajuns la canton a descarcat lemnele dupa care i-a facut proces verbal pt furt.apoi a fost chemat la politie unde i s-a facut dosar penal si a fost dat in judecata.au urmat 4 termene de judecata unde a fost doar el prezent.pagubitul a fost chemat si el odata spunand ca nu stie cine a luat restul de lemn.ce sanctiune poate primi?daca e amenda penala cam la ce suma sa se astepte si daca o poate plati la jumatate in 24 de ore sau 48 de ore.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:17, 26 Noiembrie 2011
Poate primi amenda intre 500 lei si 30.000 lei. Insa poate primi si o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare sau cu executare.
Domnule avocat, cu tot respectul, dar amenda penala pt infractiunea de furt?... in Codul penal, amenda nu este o alternativa la pedeapsa cu inchisoarea pt infractiunea de furt.

Daca se dovedeste a fi vinovata, probabil ca ruda dvs. va primi o pedeapsa cu suspendarea executarii. Sper ca aveti avocat.
olimpia_ilie a scris:

Domnule avocat, cu tot respectul, dar amenda penala pt infractiunea de furt?... in Codul penal, amenda nu este o alternativa la pedeapsa cu inchisoarea pt infractiunea de furt.


Aveti dreptate. Greseala mea.
nu are avocat si i s-a pus unul din oficiu. deci este posibil sa primeasca si pedeapsa cu inchisoarea?pe 16 decembrie are ultimul proces.va multumesc pt raspunsuri!
Daca se dovedeste ca este vinovat cu siguranta primeste pedeapsa cu inchisoare pt ca aceasta este singura pedeapsa prevazuta de Codul penal pt furt, acum depinde daca pedeapsa va fi cu suspendare (ramanand astfel in libertate) sau cu executare (in penitenciar).
Avocatul ce spune, ca doar acesta cunoaste dosarul? Ruda si-a recunoscut in intregime fapta, s-a facut aplicarea art 320^1 C.pr.pen.? In ce faza este procesul, prima instanta sau recurs?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsă risc Emanuel18 Emanuel18 Buna acum vreo saptamana vorbeam cu un consatean ca vine frigu si nu miam luat inca lemne si ca miar trebui in 26 10 2017 dupa masa ma suna simi zice ca stie ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni furt any anytza any anytza buna ziua!am si eu o intrebare!o persoana apropiata de-a mea a fost prinsa in padure langa un copac taiat vroia sa ia niste crengute de acolo cand a aparut ... (vezi toată discuția)
Furt de gutui gabrelle_89 gabrelle_89 buna ziua!fratele meu a fost interceptat de politie in timpul noptii,mergand spre casa, in timp ce transporta o jumatate de sac de gutui(17 kg ),fiind luate ... (vezi toată discuția)