Nu ne-ati explicat care este modul de vizitare al minorului de catre cetateanul turc.Instanta de judecata a permis sa aiba legaturi cu minorul in sensul de a-l vedea doar la domiciliul dvs.sau sa-l poata lua de la domiciliul dvs.pe o perioada determinata de timp?
Deci a fost vorba de ordonanta presedintiala.Invocati urmatoarele motive,in procesul de fond:
De altfel,paratul a afirmat in dese randuri ca nu si-a dorit acest copil,fapt concretizat prin atitudinea pe care intelege sa o aiba fata de cresterea si educarea minorei.
Minora este foarte atasata de mine,cea mai mare parte a timpului fiind in preajma mea.In consecinta,eu sunt cea care ii pregatesc mancarea ,cea care participa efectiv la cresterea si educatia sa.
De la nasterea sa si pana in prezent,fetita a crescut in acest imobil,iar la aceasta varsta o schimbare a mediului in care s-a obisnuit sa traiasca nu ar putea sa aiba decat consecinte regretabile.
Potrivit art.2 din Legea nr.272/2004 , ‘’principiul interesului superior al copilului va prevala in toate demersurile si deciziile care privesc copiii,intreprinse de autoritatile publice si de organismele private ,precum si in cauzele solutionate de instantele judecatoresti’’.
De asemenea,in conformitate cu art.3 din Conventia cu privire la drepturile copilului,ratificata de Romania prin Legea nr.18/1990 republicata in M.O. nr.314/13.06.2001,’’in toate actiunile intreprinse de institutiile de asistenta sociala ,publice sau private,de instantele judecatoresti,autoritatile administrative sau de organele legislative,interesele copilului vor prevala.
Statele parti se obliga sa asigure copilului protectia si ingrijirea necesare in vederea asigurarii bunastarii sale,tinand seama de drepturile si obligatiile parintilor sai,ale reprezentantilor sai legali sau a altor persoane carora acesta le-a fost incredintat in mod legal,si in acest scop vor lua masurile legislative si administrative corespunzatoare.’’
Apreciez cererea mea intemeiata fata de interesul superior al copilului asa cum a fost definit in legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.Acelasi act normativ consacra prin art.30 dreptul copilului de a creste alaturi de parintii sai .Parintii au obligatia sa asigure copiilor ,de o maniera corespunzatoare capacitatilor in continua dezvoltare ale copiilor,orientarea si sfaturile necesare exercitarii corespunzatoare a drepturilor prevazute in legea 272/2004.
Atat timp cat eu,mama copilului pot oferi aceste conditii optime pentru o dezvoltare corespunzatoare sub aspect fizic,moral si intelectual si un climat familial corespunzator,solicit instantei de judecata sa-mi admita cererea,astfel cum a fost formulata,iar prin hotararea ce se va pronunta,sa-mi incredinteze copilul minor spre crestere si educare.
Mai mult decat atat,in dovedirea celor sustinute ,pot dovedi comportamentul fostului concubin care prin actiunile sale pune in pericol integritatea minorei,consumand in mod frecvent bauturi alcoolice,ulterior devenind violent atat fata de subsemnata cat si de copilul minor (va trebui sa dovediti cu martori) .
In virtutea competentei ce va este conferita de lege,solicit D-le Presedinte,incuviintarea cererii paratului de a avea legaturi personale cu minora dupa urmatorul program:
-2 ore in primele doua duminici ale fiecarei luni de la ora 17-19.00,la domiciliul subsemnatei ( si dupa cum considerati dvs. in ceea ce priveste sarbatorile musulmane sau cu alte ocazii).
Probe-inscrisuri,interogatoriul paratului ,proba testimoniala,ancheta sociala.
Depun prezenta in doua exemplare,unul pentru instanta de judecata si unul pentru a fi comunicat paratului.