Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand exercitarea autoritatii de catre un singur parinte respectiv mama,stabilirea domiciliului minorului la mama(Pitesti)si acordarea pensiei de intretinere in cuantumul stabilit de lege.
Ce ar putea prietenul meu sa zica judecatorului la proces,avand in vedere ca are rata f. mare de 239 euro la banca si mai avand un copil minor de 9 luni cu actuala sotie,el avand un salariu fix de 2.000 lei pe luna.
Cat ar putea fi cuantumul pensiei alimentare ?
Multumesc anticipat.
Sorin din Pitesti ;)i:sorry::sorry::sorry::sorry:;)
Va avea de platit max 1/3 din venitul sau. Sa aduca dovezi ca mai are un copil in intretine si ce alte dovezi crede ca-i sunt de ajutor pt a se fixa o pensie mai mica.
Sa incerce sa se inteleaga amiabil cu mama copilului in privinta unei sume fixe pe care s-o platesca cu titlu de pensie
Formuleaza intampinare in care arata situatia expusa de dvs. si probeaza cele sustinute cu inscrisuri- certificat de nastere al minorului avut in intretinere si dovezi ale ratelor lunare.
Pensia poat fi stabilita in cuantum maxim de 16.5% din venitul net realizat , incepand cu data introducerii actiunii si pana la majoratul minorului.
Problema e mai complicata pt. ca concubina a stat in permanenta cu copilul in Italia de cand s-a nascut,prietenul l-a recunoscut acolo,dar relatia nu a durat din cauza departarii,el avand serviciul in Romania,Opinia concubinei este ca in continuare sa stea cu copilul in Italia unde are un serv. de aprox. 2000 eur.,impreuna cu mama sa care la fel e angajata acolo si stau impreuna,iar prietenul sa plateasca pensie fara macar sa-l vada(pana acum i-a dat acordul notarial pana in iunie 2012),ceea ce nu e convenabil deloc pentru el. Ce recomandati ?
Multumesc anticipat.
Pe langa intampinare sa formuleze si cerere reconventionala pe calea careia sa solicite exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti ( nu numai de catre mama) si stabilirea unui program de vizita al minorului, program care sa dea posibilitatea tatalui sa pastreze relatiile personale cu acesta.
Modalitatea exercitarii dreptului de vizita , va fi concretizata intr-un program solicitat in maniera in care acesta sa fie atat in interesul minorului cat si al tatalui.