avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor-exercitarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor-exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua,va multumesc anticipat penru raspunsul dv.!Am primit de curand citatie pentru "majorare pensie intretinere"pt. minori,termen 25 Mai.Intentionam sa deschid actiune separata pentru "Exercitarea autoritatii parintesti si stabilire program de vizita minori"(conform N.C.C).Se poate conexa cererea mea prin "reconventionala"la dosarul cu termenul din data de 25Mai.Momentan beneficiez de un program de vizita stabilit printr-o hotarare def.si irevocabila la domiciliul fostei sotii.Sunt deacord cu majorarea pensiei dar solicit modificarea programului de vizita la domiciliul meu.Se poate??
Tot conform noilor prevederi, regula referitoare la pensia de intretinere este ca aceasta sa fie acordata in natura si numai atunci cand debitorul nu se achita de aceasta obligatie sa se stabileasca o suma in bani. Depuneti Intampinare - Cerere reconventionala prin care invederati instantei faptul ca nu v-ati sustras pana acum obligatiei de intretinere, faptul ca sunteti de acord cu majorarea pensiei pana la un cuantum de ..... lei, dar sa fie in natura ( sau pensie in cuantum de ...... lei, din care ...... lei în natură), solicitati de asemenea exercitarea autoritatii parintesti in comun si modificarea programului de vizita dupa cum urmeaza: aici incercati sa scrieti un program cat mai extins.
Succes.
Cparere de rau trebuie sa va contrazic,dar in cadrul unui dosar ce are ca obiect pensie intretinere nu puteti formula cerere rec cu cele doua capete de cerere mentionate ,mai mult aveti stabilit un program de vizita .
Legal si corect juridic daca doriti extinderea programului de vizita solicitati pe cale separata si faceti dovezi in acest aacest sens ,iar daca cumva prin s.c div s-a stabilit si incredintat pe vechiul cod copilul la mama ,trebuie sa aduceti dovezi clare petinente si ultile ca s-a mosidicat situati si doriti o custodie comuna pe noul cod ceea ce nu prea cred.
bafta
"Legal...si corect juridic"!_solicit instantei de fond sa restabileasca,conform normelor de implementare a N.C.C.,cele doua cereri intr-un singur dosar(la acelasi termen).Umblam cu doi bani in trei pungi...??!!Desigur,s-a schimbat:atat :"situaita",cat si codul civil..dna.Avocat!!....Cu respesct pt.dv.!!
Nu trebuie sa aduceti nici o dovada pentru a primi custodia comuna. Solicitati instantei doar aplicare prevederilor legale in vigoare referitoare la exercitarea autoritatii parintesti si indeplinirea obligatiei de intretinere in natura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate lamuri cineva? vizita si pensie alimentara minor adryan35 adryan35 Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul: 5/11/2011 Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor potrivit noului cod civil actoru_vlad actoru_vlad Doua persoane divorteaza prin acord. Au stabilit custodie comuna, domiciliul fetitei sa fie stabilit la mama si tatal sa aiba un progam de vizita. In acest ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt divorțată și custodia copilului e comuna. dar ... Doinadoina85 Doinadoina85 Bună seara, sunt divorța și custodia copilului e comuna. Dar am discutat cu fostul și este de acord sa îmi lase custodie totala mie. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)