avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor potrivit noului cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor potrivit noului cod civil

Doua persoane divorteaza prin acord. Au stabilit custodie comuna, domiciliul fetitei sa fie stabilit la mama si tatal sa aiba un progam de vizita.
In acest caz se poate ca mama sa ii ceara tatalui sa plateasca pentru intretinerea fetitei? Mai exista obligatia de plata a pensiei daca este custodie comuna?
Cel mai recent răspuns: RADU_2_RADU , utilizator 14:03, 11 Decembrie 2011
Daca tatal nu intelege sa contribuie de bunavoie la intretinerea fetitei cu bani sau in natura, da, mama se poate adresa instantei
1.Da,pentru ca locuinta minorei va fi stabilita la mama, iar tatal trebuie sa contribuie si el material la cresterea si educarea minorei.
2.Da, pentru ca exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti, nu presupune scutirea de la plata pensiei de intretinere a parintelui cu care nu locuieste minora.
cum adica sa aiba program de vizita daca este custodie comuna...nu prea inteleg.defapt nu mai inteleg nimic...ce este autoritatea parinteasca a ambilor parinti?adica tot ca pana acum nu?la unul v-a sta mai mult si la celalalt aproape deloc sau cum? din moment ce trebuie sa plateasca iar pensie.chiar numai inteleg.Eu intelesesem ca se stabileste domiciliul minorei doar la unul din parinti doar pt faptul ca nu se poate stabili la amandoi in acte (evident).Explicati-mi si mie va rog si daca se poate dati-mi si un exemplu de program cu toate detaliile...v-a multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil MihaelaP. MihaelaP. Buna ziua! Am o fetita de 3 ani care are domiciliul stabil la mine( mama).Cu tatăl ei nu sunt casatorita si nu locuiește cu noi.S-a pus problema custodiei si ... (vezi toată discuția)