avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua! Am o fetita de 3 ani care are domiciliul stabil la mine( mama).Cu tatăl ei nu sunt casatorita si nu locuiește cu noi.S-a pus problema custodiei si sa ne intelegem fără să ajungem în instanță.Daca puteti sa-mi spuneti va rog ce drepturi are,program de vizita cat are drept si in ce conditii.In caz ca nu respectă înțelegerea ce e de făcut?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:48, 14 Mai 2018
Va avea drepturile pe care Dvs i le veți recunoaște prin semnarea unei posibile convenții, iar în caz contrar va putea sa se adreseze instanței în vederea recunoașterii dreptului de a avea legături cu minorul. ( Dacă și in măsura în care i se vor recunoaște drepturi de această natură)
Formulați, de comun acord, un program de vizită, stabiliți locuința minorei la domiciliul dvs, stabiliți exercitarea autorității părintești de către ambii părinți și stabiliți cuantumul pensiei de întreținere.
Dacă nu reușiți să formați un acord de voință, este necesară intentarea unei acțiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna ramgam ramgam Sunt amenintata in mod constant ca mi se ia copilul, de numai 1 an jumatate, hartuiala asta continua umbrindu-mi posibilitatea de a-mi creste linistita fetita. ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)