avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, sunt divorțată și custodia copilului e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, sunt divorțată și custodia copilului e comuna. Dar ...

Bună seara, sunt divorța și custodia copilului e comuna. Dar am discutat cu fostul și este de acord sa îmi lase custodie totala mie. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 22:48, 13 Iulie 2022
Trebuie sa deschideți un proces nou și sa solicitati exercitarea exclusiva a autorității parintesti.
Nu se poate pe cale notariala.
Contactați un avocat și va îndruma acesta pas cu pas atat pe dvs cât și pe fostul sot.
E mai complicat la mine dar încerc sa va explic, sunt divorțată de 2 ori , la primul divorț am primit custodie totala el fiind decăzut din drepturi , dar din luna aprilie nu mia plătit pensia alimentara. El este plecat din tara dinaintea divorțului asta fiind în 2007 , întrebarea este pot sa deschid proces pt asta dar în același timp sa se stabilească pensia în funcție de salariul lui din Germania. Tin sa spun ca el plătea o pensie de 90 de lei nu am făcut niciodată o recalculare
Da, procesul poate avea mai multe capete de cerere: stabilirea domiciliului minorului, exercitarea autorității parintesti, modificarea programului de vizita, majorarea pensiei de întreținere etc.
Mergeți cu actele la um avocat și se ocupa acesta de redactarea cererii în funcție de nevoile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei alimentare mariniucsimona mariniucsimona am o intrebare sunt divortata si am castigat custodia copilului beneficiez de o pensie alimentara de 150lei asa sa calculat la salariu minim pe economie de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensia de întreținere pentru minori, și ce procent din veniturile tatălui se acordă pentru doi copii? Florin111 Florin111 O prietena are urmatoarea situatie : are doi copii minori cu cineva cu care n-a fost casatorita doar a concubinat cu el ,iar copiii sunt recunoscuti de tata. ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie danut75 danut75 sotia a plecat din tara si copilul a ramas la mine dar mia spus sa dau divort fara custodie. se poate? si cat ar costa? copilul are patru ani jumatate. va ... (vezi toată discuția)