avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcularea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcularea pensiei alimentare

am o intrebare sunt divortata si am castigat custodia copilului beneficiez de o pensie alimentara de 150lei asa sa calculat la salariu minim pe economie de atunci..acum sa marit salariu minim pe economie si am auzit ca se poate face o recalculare sau cum sa procedez sa se mareasca pensia alimentara acum ar trebui sa fie 170 cam asa....trebuie sa deschid iar proces pentru recalculare sau se poate altfel as vrea sa stiu care e modalitate cea mai simpla...multulmesc mult
Trebuie sa deschideti un proces de majorarea pensiei de intretinere ;la venitul minim actual .Il chemati in judecata pe fostul sot si autoritatea tutelata de sector(unde se afla minorul).,Atasati sentinta de divort si incredintare legalizata -irevocabila.
Nu exista o alta modalitate decat aceea a unei actiuni de majorare pensie.
Ori de cate ori venitul minim pe economie se va majora, va trebui sa formulati o noua actiune de majorare pensie de intretinere, instanta fiind singura in masura sa stabileasca un nou cuantum majorat al pensiei.
Competenta de solutionare apartine instantei de la domiciliul dvs.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
si am nevoie iar de avocat?sau se poate si fara avocat?
Este optiunea dvs. daca va angajati avocat sau nu.
Dumneavoastră hotărâţi dacă veţi angaja sau nu un avocat, dar ar trebui să consultaţi unul măcar în ceea ce priveşte redactarea cererii de majorare pensie de întreţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, sunt divorțată și custodia copilului e comuna. dar ... Doinadoina85 Doinadoina85 Bună seara, sunt divorța și custodia copilului e comuna. Dar am discutat cu fostul și este de acord sa îmi lase custodie totala mie. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara naddia naddia Buna seara! am 23 de ani si sunt studenta. Parintii mei au divortat de 4 ani. La divort nu am cerut pensie alimentara,desi aveam dreptul . De anul trecut ne ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara Geanina_C Geanina_C Buna ziua, In urma pronuntarii divortului, minora in varsta de 7 luni mi-a fost incredintata mie. Tatal ei, la momentul respectiv (in anul 2009), nu avea ... (vezi toată discuția)