avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu fostul angajator

Anul trecut in februarie am primit o decizie de sanctionare disciplinara constand in reducerea salariului cu 10 % timp de trei luni.
Aceste sume au fost retinute in mod ilegal avand in vedere ca nu s a efectuat cercetarea disciplinara asa cum cere codul muncii.
Ulterior am fost suspendat din functie pe perioada cercetarii disciplinare dar decizia de suspendare pe perioada cercetarii disciplinare nu mi a fost comunicata nici personal nici prin posta.
Iar din cate stiu eu aceasta decizie produce efecte de la momentul comunicarii.
In aceste doua cazuri pot sa dau in judecata angajatorul pt a mi recupera banii ce nu am primit pe perioada suspendarii ilegale, si banii care mi au fost retinute din salar pe baza unei decizii ilegale.
Momentan nu mai sunt angajatul firmei.
Am fost concediat.
Am inteles ca termenul de prescriptie este de trei ani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 26 Noiembrie 2011
Cam greu ... intrucat trebuia sa contestati in termen decizia de sanctionare , precum si decizia de suspendare.
dar cum puteam sa contest decizia de suspendare din moment ce nu mi a fost comunicat si nici nu stiam ca sunt suspendat.
pur si simplu nu mi s a mai permis accesul in unitate, iar peste o luna am primit decizia de concediere.
Si decizia de sanctionare nu v-a fost comunicata ?....
decizia de sanctionare (reducere salar a fost emisa si comunicata in Februarie 2010).
Suspendarea pe perioada cercetarii disciplinare a fost in Iunie 2010.
Aceasta decizie de suspendare nu mi a fost comunicata.
MihaiCL a scris:

decizia de sanctionare (reducere salar a fost emisa si comunicata in Februarie 2010).
Suspendarea pe perioada cercetarii disciplinare a fost in Iunie 2010.
Aceasta decizie de suspendare nu mi a fost comunicata.

Care cercetare disciplinara in iunie 2010? ... decizia de supendare trebuia emisa pentru perioada dinainte de emitere a deciziei de sanctionare din februarie 2010 ... sau a mai urmat o alta sanctionare in iunie 2010?

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara andrusca15 andrusca15 Buna ziua, in luna martie, mai exact pe 21 martie, mi-am dat demisia de la firma la care lucram (dupa 11 ani vechime la aceasta firma). Din cauza divergentelor ... (vezi toată discuția)
Lagalitate cercetare disciplinara ANDREI2002 ANDREI2002 Buna ziua. Cercetarea disciplinara presupune intalnirea efectiva, fizic, cu comisia e cercetare , sau este de ajuns sa trimit o nota explicativa pe mail si ... (vezi toată discuția)