avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abatere disciplinara

Buna ziua, in luna martie, mai exact pe 21 martie, mi-am dat demisia de la firma la care lucram (dupa 11 ani vechime la aceasta firma). Din cauza divergentelor care se creasera (pentru ca nu le-a convenit faptul ca mi-am dat demisia), am fost doua zile dupa care nu m-am mai prezentat la servici. Am asteptat sa treaca 20 zile de preaviz dupa care m-am dus la itm unde mi s-a spus ca contractul meu de munca a fost suspendat cu data de 1.04 pe cercetare disciplinara, mentionez ca din data de 31 martie si pana acum eu nu am primit nici o instiintare de la ei legata de acest lucru. Intrebarea mea este daca este corect faptul ca nici la ora actuala cartea mea de munca nu este inchisa si cum trebuie sa procedez in continuarea.
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 19:35, 15 Iulie 2012
Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz

Demisia v-ati dat-o in scris?Ati primit nr de inregistrare pentru ea?
In cazul demisiei, angajatorul are dreptul sa renunte partial/total la preaviz.Daca in cazul dvs angajatorul nu si-a exprimat vointa de-a renunta la preaviz, lipsa dvs de la job poate fi incadrata la abateri disciplinare,(potrivit regulamentului intern).In urma cercetarii disciplinare, CIM -ul poate fi incetat..disciplinar..
Da demisia a fost data in scris si a primit si numar de inregistrare, iar eu nici pina la acesta data adica de aproape patru luni nu am primit nici o decizie de la ei .nu ar trebui totusi sa inchida ac
CIM-ul este suspendat sau incetat cu data de 01.04.2012?:hm:


este suspendat cu data de 01.04.2012

Pana in prezent trebuia sa se fi efectuat cercetarea disciplinara prealabila ... Intr-adevar, legiuitor nu a reglementata o durata maxima a suspendarii contractului individual de munca pe durata cercetarii disciplinare.

Depuneti o solicitare in scris catre angajator, conform art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., sa va elibereze copie de pe decizia de incetare a c.i.m. .. termenul este de 15 zile de la data depunerii solicitarii.
In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim, demisie, cercetare prealabila rrramor rrramor Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: s-a descoperit ca un angajat al firmei vindea produse catre firma noastra, prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Sanctionare pecuniara nerespectare preaviz Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: avem un angajat care, cu 3 zile inainte de incheierea preavizului (ultima zi de preaviz ... (vezi toată discuția)