avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

Salut! as vrea sa stiu daca exista o limita minima de kilometri pentru acordarea diurnei
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:38, 26 Noiembrie 2011
Art. 9 din Anexa 1 la HG nr.1860/2006, referitoare la drepturile si obligatiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului :

Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Diurna reprezinta indemnizatia pentru cheltuielile cu hrana unei persoane trimise in delegatie peste 5 km in afara localitati de domiciliu (sediu unitati) pentru o perioda mai mare de 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)