avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Reducerea TVA-ului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Reducerea TVA-ului

Buna seara!
Sunt persoana fizica si am cumparat o garsoniera de la o societate comerciala. Dupa incheierea tranzactiei am fost solicitata de catre societatea respectiva pentru a da o declaratie pe proprie raspundere la notar precum ca nu detin alte proprietati pe numele meu. In urma acestei declaratii societatea respectiva va primi o reducere la TVA din cate am inteles. As dori daca ma poate lamuri cineva mai exact despre ce declaratie este vorba si cam care ar fi reducerea de care ar urma sa beneficieze societatea in cauza. In urma raspunsului dumneavoastra voi sti daca sa merg sau nu sa dau declaratia respectiva. Va multumesc anticipat. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 13:41, 28 Noiembrie 2011
Mai mult ca sigur este vorba de cota reduse de TVA de la 24% la 5%.
In aceasta situatie, si pentru a putea opera prevederile art. 140 alin. (2indice1) lit.c) Cod fiscal, este necesar ca la momentul semnarii contractului de vanzare a imobilului in forma autentica, vanzatorul sa se afle in posesia declaratiei date de cumpãrãtor, pe propria rãspundere, autentificatã la notar, din care sã rezulte cã nu a deţinut şi cã nu deţine nicio locuinţã în proprietate pe care a achiziţionat-o cu cota de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vanzare imobil de catre o persoana juridica silviu.dogaru silviu.dogaru Un SRL, inregistrata in scopuri de TVA, in anul 2008 primeste autorizare pentru a construi deasupra unui bloc de locuinte, 4 garsoniere, fiecare garsoniera ... (vezi toată discuția)
Reducere tva 5% la achizitionarea unei case Maria Gradinaru Maria Gradinaru Buna ziua, am o cunostinta care a achizitionat o casa si a beneficiat de acea reducere de 5% a tva-ului. a dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu are ... (vezi toată discuția)
Tva 5% e_llena44 e_llena44 Buna ziua, am semnat contractul de vanzare-cumparare pentru un ap.nou in 2008,am platit un avans de 20%,si restul ramane de platit in 2009 cand va fi ... (vezi toată discuția)