avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni

Buna ziua, in luna ianuarie voi naste gemeni! Si am o nelamurire, cum voi lua indemnizatia ??85% din salariu brut sau net?
Cel mai recent răspuns: paumar , utilizator 16:02, 2 Decembrie 2011
nica_irina a scris:

Buna ziua, in luna ianuarie voi naste gemeni! Si am o nelamurire, cum voi lua indemnizatia ??85% din salariu brut sau net?


OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
Art. 2. — (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011,
persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
..........


Art. 5. — (1) Cuantumul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2)—(4) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
.....

buna ziua
1. stiti cumva cum se procedeaza pentru recuperarea indemnizatiei pt copil din sarcina gemelara nascut in perioada 2006=2009 ?
2. daca copii gemeni s-au nascut in germania si mama lucra in romania , dar nu a putut lua indemnizatie nici din germania ptk nu lucra acolo si nici din romania deoarece certificatele de nastere i-au fost eliberate dupa 2 ani in germania.mai poate acum beneficia de indemnizatie retroactiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copilului aura angelica aura angelica buna seara, sunt o viitoare mamica de gemeni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatie pentru cei doi copii sau doar pentru unul? cunosc cazul in ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni elabina elabina Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinutzul alinutzul Buna ziua ! Am si eu o intrebare....Am doua fetite gemene... sotia va ramane in concediul de crestere copil... Cum se va calcula indemnizatia de crestere ? ... (vezi toată discuția)