avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... acces bazin inot
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

acces bazin inot

Va rog sa-mi comunicati daca mai am acces la un bazin de inot particular dupa ce am avut o disputa verbala cu proprietarul bazinului pe motivul curateniei apei din bazin. Mentionez ca bazinul este proprietate particulara si este deschis accesului public. Solicit aceasta deoarece proprietarul bazinului mi-a "sugerat " sa nu mai vin la acel bazin deoarece el este proprietar si face ce vrea acolo.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:31, 28 Noiembrie 2011

Refuzul proprietarului este contraventie daca nu poate dovedi ca ati incalcat reguli de convietuire sociala – ati facut scandal in incinta, ati deranjat alti clienti etc. sau ca prezenta dvs. ii ‘’pune in pericol’’ afacerea.

Ordonanta nr. 77/2003 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000
privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare spune:

Art. 10
Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale,
[...]
lit. f) refuzarea accesului unei persoane sau unui grup de persoane la serviciile oferite de magazine, hoteluri, restaurante, baruri, discoteci sau de orice alti prestatori de servicii, indiferent daca sunt in proprietate privata ori publica, cu exceptia situatiei in care aceasta restrangere este justificata obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate si necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie ???? corinuta corinuta Buna, m-ar interesa legislatie in domeniul egalitatii de sanse, intre barbati si femei, drepturile salariale..., drepturile de a se reincadrain munca, pe ... (vezi toată discuția)
Acces diferentiat in incinta pentru personalul angajat Enya7 Enya7 Buna ziua! Postez aici aceasta intrebare, desi aceasta poate fi valabila in cazul oricarei categorii de angajati: Este vorba despre restrictionarea accesului ... (vezi toată discuția)
Discriminarea femeii in societatea romaneasca tiniza tiniza buna seara, care sunt conditiile in care o femeie se paote considera discriminata, hartuita de catre autoritati. care sunt actele normative atat din ... (vezi toată discuția)