gabitza12 a scris:
Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ei sa mi de incredinteze cei trei minori spre crestere si educare, acum va trebui sa depun o precizare prin care cer sa se stabileasca domiciliul lor la mine. Eu a s fi vrut sa exercit autoritatea parinteasca doar de catre mine. Se poate cere concomitent stabilirea domiciliului minorilor la mine si exercitarea doar de catre mine a autoritatii parintesti? Am scris cum m-am priceput, va rog sa scuzati formularile mele.Eu nu cunost in baza caror articole sa fac precizarea nici in civil nici procedura civila. Va multumesc!
aveti nevoie de un avocat. Nu faceti cereri in instanta "asa cum va pricepti". Rugati macar pe cineva sa se uite, pro bono (gratis), pe cererea pe care ati formulat-o.
Nu imi pare ca stiti clar ce precizari trebuie sa faceti. Nu cumva vi se cere sa va precizati motivele cererii de divort?
Cereti stabilirea domiciliului copilului acasa la dvs si precizati de ce e mai bine pentru copii sa locuiasca cu dvs.
Ca sa obtineti doar dvs custodia trebuie sa dovediti ca tatal copiilor nu o merita, ca este iresponsabil sau ca este un pericol pentru copii, ca nu s-a ocupat de cresterea lor ca nu ii pasa de acestia.
ar trebui sa stiti ca puteti divorta la notar, deci fara proces, daca dvs si sotul va puneti de acord in legatura cu domiciliul copiilor si plata pensiei de intretinere.