procmarci a scris:
Eu nu spuneam sa exercite un cumul de functii, ci o decizie de numire pe acest nou post, avand studii juridice, cu renuntarea pe perioada respectiva la veche functie.
Unde vedeti impedimentul, legal vorbind?
Legal vorbind, nimeni nu poate renunta la o functie publica. Raporturile de serviciu ale functionarilor publici
inceteaza in conditiile prevazute la art. 97 si urm. din Legea nr.188/1999. Deci nu putem discuta despre o decizie de numire (in ce temei legal s-ar face aceasta "numire"?!) pe un nou (?!) post.
@carla_carla
Eu stiu foarte bine ca in institutiile publice cuvantul de ordine este "jale". Mai stiu si ca niste sefi obtuzi conditioneaza plecarea angajatilor in concedii de odihna de existenta, pe cererile de concediu ale acestora, de semnaturi ale altor angajati, care sa-i inlocuiasca pe perioada concediilor.
La aceasta situatie sinistra din institutiile publice punem umarul cu totii, din interior sau din exterior. In loc sa le explicam sefilor ca nu exista prevedere legala care sa conditioneze plecarea in concediu de semnatura unui inlocuitor, continuam sa incercam sa-i multumim pe sefi.
Raspunsul meu nu se schimba si nu s-ar schimba nici daca institutia dvs. ar fi formata dintr-un singur serviciu care s-ar numi "Serviciul Resurse umane, Juridic, Contabilitate, Audit, Administrativ si altele". Un consilier juridic nu poate fi inlocuit de portarul care a terminat si el facultatea de drept, ca tot romanul, ci numai de un alt consilier juridic intrucat numai acesta are aceleasi atributii prevazute in fisa postului.