In adata de 01.03.2010 am incheiat conventia de munca in baza art 85.alin 5 din legea 76/2002. la data incheierii conventiei indeplineam conditiile de acordare a pensiei anticipate la data de 12 01.2012. Ca urmare a aparitiei legii 263/2010 indeplinesc conditiile de acordare a pensiei antitipate la data de 12.11.2012. Ca urmare a acestui fapt am solicitat prelungirea conventiei incheiate in 2008 pana la data la care idneplinesc cerintele mentionate de lege pt iesirea la pensie anticipata. AJOFM refuza isa prelungirea pe motivul ca la data incheierii conventiei era in vigoare legea 19/2000, ori ce vina am eu ca stagiul de cotizare mi s-a prelungit conform noii legii. Consider ca AJOFM comite un abuz din moment ce eu inca ma incadrez in cei 3 ani conform L 76/2002. Va rog sfatuitima ce pot face pt a beneficai in continuare de prevederile legii. Multumesc
se pare ca exista doar doua solutii:
1. obtinerea adev. pe cale amiabila
2. prin justitie
Inainte de-a aplica punctul 2 ar fi bine sa consultati mai bine reglementarea legala si daca va hotarati sa-i chemati in judecata, "nu mergeti singur"...