avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită onorariu executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

onorariu executor judecatoresc

In art.39 alin.3 din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, spune ca 3) "Executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului."

Mi s-a precizat clar de catre executorul judecatoresc faptul ca, fara avans onorariu nu demareaza nici o procedura. Si atunci, pe care varianta sa merg?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:29, 6 Decembrie 2011
pai nu iau onorariu iau constituire dosar
deci tot treb anticipat platit ceva
trebuie platit un avans
Dar exista un temei legal pentru acordarea acestui avans? Eu trebuie sa justific pentru ce solicit suma respectiva si sa precizez baza legala.
Inteleg ca e un fel de "lege nescrisa". Mda. Ne-om conforma.
Legal va poate cere doar suma necesara demararii procedurii de executare : taxe de timbru, taxe inscriere somatie, etc, plus cheltuieli facute de el in temeiul celebrei H2/2007 prin care si-au dat singur dreptul sa ia bani in plus fata de onorariu pentru toate cheltuielile pe care le fac, de ex 300 de lei ca emit somatie, 100 lei ca fac poprire la o banca si tot asa.
Ilegal, orice executor cere avans.
Acel articol enumerat de dvs a folosit doar executorilor pentru a emite acea H2/2007, adica iau bani ptr ca fac heltuieli si nu au voie sa ceara avans :)). La multi ani Romania!

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta avansul pe care creditorul trebuie sa-l plateasca executorului gheorgheangelica gheorgheangelica Va rog sa-mi spuneti, care este suma pe care creditorul trebuie sa o achite executorului judecatoresc in vederea demararii executarii silite. Este prevazut ... (vezi toată discuția)
Executare silita :intrebare turboxxl turboxxl Buna seara,as dori sa stiu daca banca te poate executa silit pentru suma de 2000 euro, si daca dupa inceperea procedurii de executare silita se mai pot depune ... (vezi toată discuția)
Executare silita, probleme plata executor pocoravalerica pocoravalerica Buna ziua, Am fost parte intr-un proces cu Asociatia de proprietari si aceasta din urma a fost obligata cf unei hotarari judecatoresti la plata unei creante ... (vezi toată discuția)