Va salut, as dori sa va adresez o intrebare >> in luna martyie am fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru furt calificat si acum as dori sa fac scoala de soferi ! este posibil acest lucru daca eu am cazier ? va multumesc anticipat:(
coform prevedrilor art. 24 din legea 195/2002 repubicata alin "(6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.(1)"art 116- se refera la suspendarea permisului in anumite cazuri, dar nu se aplica la dvs atat timp cat nu ati avut permis.
Eu va sugerez sa mergeti la scoala de soferi care doriti si sa vb cu instructorul.Sunt sigura ca va va da mai multe detalii.
Puteti sa va inscrieti la scoala de soferi si sa sustineti examenul pentru obtinerea permisului de conducere atata timp cat nu ati furat un autoturism sau nu mai aveti altfel de condamnari.
BAFTA