avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

Am un credit de nevoi personale facut in timpul casatoriei si in contractul de credit si eu si fostul suntem denumiti in continuare si in mod solidar imprumutatul, nicaieri in contract nu se specifica numele meu sau al lui ci doar cel de imprumutatul ..ce se poate intimpla daca eu nu mai platesc ratele la credit ?mentionez ca nu am girat cu nimic acest credit decit cu salariile
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:56, 1 Decembrie 2011
pe undeva in contract trebuie sa fie numele dvs si al sotului ca altfel nu e vb de dvs :). daca nu mai platiti, veniturile si /sau bunurile pot fi executate silit
se specifica ca si eu si fostul sot, in 2009 am divortat, suntem exact asa cum am spus mai sus ......."denumiti in continuare si in mod solidar imprumutatul".....iar in contract undeva este specificat ca imprumutatul insarcineaza banca sa anunte angajatorul de popririle cere se vor face .....daca este asa , angajatorul poate face poprire pe ambele venituri , cele cu care am garantat creditul...si in ce masura ?

Cine sunt " denumiti in continuare..", nu d-l X si d-na X.. adica dvs si fostul sot ? Dvs spuneti ca nu e numele si datele dvs pe nicio foaie din contract ?
Poprire se pune pe salariu fiecaruia.. daca fiecare din dvs aveti salariu. Daca aveti bunuri de valoare.. partajate sau nu , se pot atinge si de ele, nu-s obligati sa se multumeasca doar cu o parte din salariile dvs. Nu conteaza daca ati girat sau nu cu bunurile.
Daca ramaneti restanti, veti plati si penalitati apoi daca se ajunge la executare silita, suportati si cheltuieli de judecata si executare.
In" solidar" inseamna ca banca (creditorul) nu va imparti creditul, nu ia de la dvs jumatate si de la fost jumatate.. ci ia de la acela de la care are ce lua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)