avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbarea pedepsei

va rog sa imi spuneti daca pentru o condamnare de 2 ani de inchisoare cu executare definitiva se poate face o cerere de schimbare.....sa fie executati la locul de munca sau in folosul comunitatii!!! va multumesc
!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 20:35, 2 Decembrie 2011
Nu se poate schimba pedeapsa la cerere. Numai instanta hotaraste cum va fi executata aceasta, iar daca hotararea este definitiva nu mai aveti ce sa faceti.
Nu, modalitatea de executare a pedepsei putea fi solicitata numai in cadrul cailor de atac apel si recurs sau numai recurs dupa caz si numai daca erau indeplinite conditiile pentru a putea fi aplicata o pedeapsa in modalitatea executarii la locul de munca ( evident si cu dovada depunerii unui acord al unui angajator in acest sens).
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu se poate daca a ramas definitiva dar se poate libera conditionat daca indeplineste conditiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa cer executarea sub supraveghere ptr. o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare? hristo hristo Am primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare ptr. trafic de minori, data la fond, pedeapsa mentinuta mai apoi la Curtea de Apel. La recursul facut la ... (vezi toată discuția)