Am primit o somatie de la serviciul public pentru finante publice locale sector 6 in care sunt somat sa platesc 500 lei (5 amenzi RATB) daca nu in termen de 15 zile de astazi voi fii executat silit, eu stiam ca amenzile in 2 ani se prescriu, prima amenda este din data de 29.07.2009, deci daca in 2 ani s-ar prescrie.inseamna ca ar trebui sa fie expirata azi (02.12.2011), si cea de a doua amenda este din data de 12.12.2009, si ea ar trebui sa fie prescrisa...pentru ca 15 zile incepand de astazi.ar fi 17.12.2011, ma puteti ajuta si pe mine? Ce pot sa patesc daca nu le platesc?
Daca nu le platiti se va trece la executarea silita a dvs ...se poate pune poprire pe salariul dvs sau se va proceda la vanzarea de bunuri in vederea recuperarii sumei respective.
Potrivit art 131 alin (1) din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
In temeiul alin (2) al aceluiasi articol, termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.
In speta, cele doua amenzi nu sunt prescrise in ceea ce priveste dreptul de a cere executarea silita ... puteti merge serviciul public pentru finante publice locale sector 6 si sa solicitati ca plata acelei sume s-o faceti in rate ...
Amenda
theli
Buna ziua ! As dori sa va intreb dupa cat timp se prescrie o amenda. Am fost notificat de existenta a doua amenzi ( din 2008 si 2009 ). (vezi toată discuția)
Amenda ratb
ADRIAN MARCELIN
A primit, baiatul meu cel mic(21 ani),prin posta cu confirmare,o somatie de la Directia de impozite si taxe locale sect.6 ,cu 2 amenzi RATB din 2010 si ... (vezi toată discuția)