avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda

Buna ziua ! As dori sa va intreb dupa cat timp se prescrie o amenda. Am fost notificat de existenta a doua amenzi ( din 2008 si 2009 ).
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 09:26, 22 Octombrie 2015
Vi s-a comunicat existenta amenzilor prin notificare sau prin somatie ?
Daca in termen legal contribuabilul nu achita amenzile in evidenta,dispune executarea silita
Termenul de prescriptie este diferit functie de creditor
Termenul poate fi de 3 sau de 5 ani ,se intrerupe si se reia nou termen in cazul in care creditorul sau executorul realizeaza acte si actiuni pentru recuperare
cod procedura fiscala
ARTICOLUL 131
Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie auto ContSters280210 ContSters280210 Nu am platit la financiar impozitul la masina din 2008. Acum, dupa 5 ani se poate prescrie datoria sau nu? Va multumesc, anticipat! (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda davit davit Conform ART. 131 Cod procedura fiscala Inceperea termenului de prescriptie (1) Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in ... (vezi toată discuția)