avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prescriptie amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prescriptie amenda

Conform ART. 131 Cod procedura fiscala

Inceperea termenului de prescriptie

(1) Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.

(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.
Astfel pentru o amenda din noiembrie 2005 termenul de prescriptie este 01.01.2011 sau 01.01.2012 ???
Daca organele fiscale trimit somatii la fosta adresa se considera ca au inceput procedura de executare ???

Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:29, 24 Octombrie 2010
Eu cred ca in 2012,iar daca au fost emise somatii cu siguranta a inceput executarea silita.Emiterea somatiilor care sunt acte de procedura suspenda cursul prescriptiei,aceasta este opinia mea.
Orice act intreprins in vederea recuperarii creantelor poate intrerupe prescriptia
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Pentru o amenda din 2005 (nu conteaza luna), termenul de prescriptie se socoteste de la 01 ianuarie 2006, plus cei 5 ani inseamna prescriptie la 01 ianuarie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda theli theli Buna ziua ! As dori sa va intreb dupa cat timp se prescrie o amenda. Am fost notificat de existenta a doua amenzi ( din 2008 si 2009 ). (vezi toată discuția)
Amenda Adycristina Adycristina O amenda contraventionala din anul 2005 se prescrie.Daca persoana nu a semnat nimic de la adm.locala. (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)