avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale prescriptie datorie auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

prescriptie datorie auto

Nu am platit la financiar impozitul la masina din 2008. Acum, dupa 5 ani se poate prescrie datoria sau nu?
Va multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:35, 4 Martie 2013
Nu. S-ar putea prescrie incepand cu 01.01.2014
Conform codului de procedura fiscala , art 131
[ link extern ]
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

Si am scris "s-ar putea prescrie" pentru ca in cazul in care v-a fost trimisa o somatie si titlu executoriu, termenul a fost intrerupt, conform art.133, c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)