Intr-o societate pe actiuni sant 5 asociati:
asoc 1( persoana fizica)-detine 31.35% din actiuni
asoc 2( persoana fizica)-detine 31.35% din actiuni
asoc 3 ( persoana fizica)- detine1.95% din actiuni
asoc 4 ( persoana fizica) - detine 1.95% din actuini
asoc 5 ( persoana juridica-SRL) - detine 33.33% din actiuni
Asociatul 5 ( persoana juridica) doreste retragerea din societate.Daca se ajunge la un acord cu asociatii 1,2,3, si 4 se poate face retragerea prin DIVIZARE.Se mai plateste in acest caz cota de 16% asupra diferentei dintre valoarea nominala a actiunilor si noul pret al actiunilor rezultat ca urmare a intelegerii intervenite?
Va multumesc.A.OLTEAN
Divizarea se face prin impartirea integrala a elementelor de activ si de pasiv ale unei soc care isi inceteaza existenta, intre 2 sau mai multe soc com existente sau care iau fiinta.
Aici nu este vorba de diferenta intre val nominala a actiunilor si val noua stabilita ca urmare a divizarii. Este vorba de transfer de active si pasive, in functie de intelegerea stabilita.
Fiscal, pt cea care se divizeaza, veniturile din cedarea activelor sint neimpozabile, iar chelt privind cedarea activelor sint nedeductibile. reducerea sau anularea oricarui provizion ori a rezervei care a fost anterior dedusa la determinarea imp pe profit se include in veniturile impozabile, cu exceptia sit in care soc care ia fiinta preia provizionul sau rezerva respectiva.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fuziune firme
danciobica
As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Desprindere societate
m_nitu
Buna dimineata!
Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt:
Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.