avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura vanzare facuta in Franta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura vanzare facuta in Franta

Buna seara.
As dori sa fac impreuna cu sotul meu o procura de vanzare (a unei case cu teren) pentru parintii mei si as dori sa stiu daca notarii romani accepta si procuri facute de notari francezi, traduse si legalizate in Romania. Eu si sotul meu suntem in Franta si destul de departe de Consulatul general roman de la Marsilia. Ar fi mai simplu pentru noi sa facem procura la un notar francez din orasul in care stam si sa o trimitem parintilor mei pentru traducere si legalizare in Romania.
Si o intrebare legata de cea de mai sus: se pare ca in urma schimbarilor recente intervenite in noul cod fiscal, e posibil sa fie necerare doua procuri, una pentru vanzare si alta pentru umblatul dupa acte la primarie, financiar etc.
Imi puteti spune daca aceasta informatie e corecta ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Seara frumoasa tuturor,

Mihaela
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 00:41, 3 Decembrie 2011
Puteti sa faceti o procura la un notar francez, dar trebuie legalizata si apostilata acolo.
Buna seara!
Procura autentificata de notarul francez ar trebui sa fie acceptata in Romania fara apostilare sau alta supralegalizare, deoarece exista o conventie bilaterala intre cele doua tari: [ link extern ] .
Traducerea legalizata poate fi efectuata in tara.
Puteti mentiona in aceeasi procura si efectuarea tuturor demersurilor premergatoare, specificand exact ce trebuie sa faca mandatarul in numele dumneavoastra, dar e recomandabil sa obtineti mai multe exemplare originale ale procurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru minori nascuti in strainatate kraus kraus buna seara, ma numesc kraus.locuiesc in spania. acum o spatamana sotia mea a dat nastere unei fetite. tocmai am reusit sa ii scoatem certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)