avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere profesia de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere profesia de avocat

Care sunt conditiile de a accede in profesia de avocat daca esti doctor in drept?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 21:45, 3 Decembrie 2011
LEGE Nr. 51 din 7 iunie 1995 *** Republicată

ART. 16
(1) Primirea în profesie se obţine pe baza unui examen organizat de barou, conform prevederilor prezentei legi şi ale statutului profesiei.
(2) La cerere, poate fi primit în profesie, cu scutire de examen:
a) titularul diplomei de doctor în drept;
Multumesc pt raspuns, dar la art 16 din LG 51/1995, actualizata in 2011, am gasit;

Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu:

a) calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene;

b) activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior;

c) activitatea literară şi publicistică;

d) calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate intelectuală, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare şi lichidare judiciară, în condiţiile legii.
Nu se mai poate accede in profesie cu scutire de examen fiind doctor in drept; s-a abrogat articolul prin legea 270/2010. Se urmeaza procedura obisnuita pentru licentiatii in drept (admitere ca stagiar sau definitiv, in functie de vechime si definitivarea in alta profesie juridica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibilitatea intre profesia de consilier juridic si avocat?! Brigitta-Greta Brigitta-Greta Buna ziua! As avea o intrebare. Daca stiu bine, nu poti fi in acelasi timp atat avocat cat si consilier juridic. Anul acesta am terminat Facultatea de Drept, ... (vezi toată discuția)
Se poate profesa ca mediator si avocat in acelasi timp? rolex rolex Poate fi un avocat in acelasi timp si mediator autorizat ? Sau cele 2 profesii sunt incompatibile si mediatorul trebuie sa renunte la profesia de avocat ? (vezi toată discuția)
Poti profesa ca avocat si consilier juridic in acelasi timp? sorinqk sorinqk Buna ziua, Poti profesa ca avocat si consilier juridic angajat intr-o institutie? Am inteles de pe un blog ca sunt incompatibile aceste doua profesii dar ... (vezi toată discuția)