sandoranca a scris:
dosarul inaintat la politie si mai departe la parchet ,, definitivat doar cu o amenda de 1000 lei,cand angajatorii au semnat decizia de concediere in fals,( de contabila) aceasta din urma a inaintat doc. la ITM fara ca eu sa am cunostinta de acestea.acum am deschis un nou dosar dar nu am posibilitate sa platesc avocat. ei dar cel mai important eram insarcinata cand m-au dat afara. cum sa procedez pe mai departe
Daca doriti sa aveti un avocat , atunci faceti o cerere catre instanta prin care solicitati acordarea unui ajutor public judiciar, potrivit
OUG nr.51/2008.
Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adreseaza instantei competente pentru solutionarea cauzei în care se solicita ajutorul... in speta, la instanta la care ati depus actiunea respectiva.
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza în scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de întretinere sau de plata. Cererea va fi însotita si de o declaratie pe propria raspundere a solicitantului în sensul de a preciza daca în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul .
OUG nr.51/2008 prevede:
Art. 8. - (1) Beneficiaza de ajutor public judiciar în formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza în întregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat în proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si în alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa îi limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru în care acesta îsi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din România