avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim?

Poate cineva sa imi spuna cu ce salariu (minim) poate fii angajat o persoana in postul de conducator auto pe masina de mare tonaj pentru transport de marfuri generale in trafic international?
Am cautat dar nu am gasit numai codul 832401.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 4 Decembrie 2011
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie - 670 lei/luna .. insa in unele ramuri de activitate sunt prevazuti coeficienti de ierhizare in c.c.m. ...

De exemplu, in ramura transporturi un conducator auto pe masina de mare tonaj va putea pleca de la un salariu minim de 1050 lei brut lunar...
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 824 din 9 decembrie 2010 a fost publicata H.G. nr. 1193/2010 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Prin urmare, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011, reprezentand 3,94 lei/ora.
Multi inspectori ITM sfatuiesc angajatorii ca, la salariul minim brut de 670 lei, sa aplice coeficientii din CCM unic nivel national 2007-2010. Astfel: conform art.40. - "(1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1;
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2;
2. postliceala = 1.25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
2. scoala de maistri = 1,3;
3. studii superioare de scurta durata =1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2;
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe societate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
CCMN nu mai este in vigoare , astfel incat acel sfat nu are nicio sustinere legala pentru aplicarea acelor coeficienti de ierarhizare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)
Salariu minim denisel denisel Buna seara, va rog sa-mi spuneti care este salariu minim pentru un angajat in functia de inspector resurse umane cu 2ore/zi va multumesc anticipat (vezi toată discuția)