avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. Avem o casa pe numele amandurora dar actele nu au fost perfectate. Exista autorizatie de constructie, de urbanism, de demolare a vechii case,dar nu s-a luat autorizatia de terminare a lucrarilor si de dare in folosinta. In cf. apare vechea casa plus 100m partati in folosinta. Problema este ca noua casa are suprafata mai mare decat vechea casa si cei 100 m. patrati.Ce pot sa fac mai departe pentru ca de la primarie m-i s-a spus ca trebuie sa platesc un evaluator care sa-mi evalueze casa la valoarea de astazi. mentionez ca impozitul pe casa este platit in urma unei declaratii pe proprie raspundere. Avocata pe care am angajat-o nu-mi spune nimic clar ce am de facut.
Daca ati angajat un avocat aveti incredere ca stie ce are de facut. Evaluarea o dispune instanta.
in cadrul actiunii partajului, imobilul oricum va fi evaluat printr-o expertiza dispusa de instanta dar pe cheltuiala dvs.

av. vasilescu
Mai e valabila autorizatia aia? Ca sa luati acum dovada de terminare a lucrarilor ...

Daca avocata nu va da o solutie sau nu intelegeti, cautati altul. Ii spuneti frumos ca nu ati desprins nicio solutie de la ea, sa va explice sau mergeti in alta parte.
Aveti contract semnat cu ea, eventual chitanta?
lilinimat a scris:

sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. Avem o casa pe numele amandurora dar actele nu au fost perfectate. Exista autorizatie de constructie, de urbanism, de demolare a vechii case,dar nu s-a luat autorizatia de terminare a lucrarilor si de dare in folosinta. In cf. apare vechea casa plus 100m partati in folosinta. Problema este ca noua casa are suprafata mai mare decat vechea casa si cei 100 m. patrati.Ce pot sa fac mai departe pentru ca de la primarie m-i s-a spus ca trebuie sa platesc un evaluator care sa-mi evalueze casa la valoarea de astazi. mentionez ca impozitul pe casa este platit in urma unei declaratii pe proprie raspundere. Avocata pe care am angajat-o nu-mi spune nimic clar ce am de facut.

Aceasta problema a evaluarii se va rezolva in cursul procesului de partaj printr-o expertiza judiciara.
Sa nu faceti o expertiza extrajudiciara.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspuns.Am fost la primarie pentru a cere eliberarea unei autorizatii de terminare a lucrarilor dar functionara de la urbanism mi-a spus ca trebuie sa platesc un evaluator care sa-mi evalueze casa la valoarea de astazi. Nu consider ca acest lucru este normal deoarece casa a fost terminata in anul 1995. Evaluatorul mi-a cerut pentru evaluare cinci sute de roni.

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara lilinimat lilinimat Buna ziua, Am si eu o problema.Am construit impreuna cu fostul meu sot o casa in anul1993. Avem urmatoarele acte:autorizatie de demolare a vechii case care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie necasara sau nu? flory_vladeanu flory_vladeanu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie.. Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie abby abby In urma unui proces de partaj succesoral, incheiat cu hotararea de expedient in 2005 ,am dobandit proprietatea asupra suprafetei de teren de 3000 mp. Pe ... (vezi toată discuția)