avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare care sa tina loc de Contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare care sa tina loc de Contract Vanzare cumparare - Concluzii pe Fond

• Actiune in constatare care sa tina loc de Contract Vanzare cumparare

Buna… sunt Student la Drept an 2 si trebuie sa o ajut pe Mama in calitate de PARATA ,care trebuie sa depun Concluzii pe fond azi 08.10.2008 in process si Nu in permit un Avocat …..v-as ruga URGENT sa va spuneti parerea in calitate de specialist sau Idei care sa le scriu in Concluzii pe fond ori Practica Judiciara sa atasez la Concluzii intr-o speta cu Obiect” Actiune in constatare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare” iar Istoricul Sedintelor Dezbateri puteti deschide pe Net la [ link extern ] .
• Dosar Electronic Nr. 55/828/2007 cu Scanare Doc. principale din SPETA in discutie pentru a se Analiza sub toate aspectele Concluziile pe Fondul problemei care se afla pe INTERNET Accesaţi ca propria casuta Postala pe ADRESA : Yahoo! Mail - impoziteford@yahoo.com cu Parola acces Cifru 12345678 Cu Procedura de Închidere Adresei de E mail .
• Astept Pareri , Practica Judiciara ,jurisprudenta, Spete Similare judecate , doctrina si Concluzii Fond si Motive de RECURS in Speta de mai sus care este aranjata de Adversar si Recomandarea unui Avocat Bun din pitesti care sa angajez in Recurs , toate parerile le astept pe Adresa mea de Yahoo Meseenger si Mail este y8ro@yahoo.com.
• Prezentare in ANSAMBLU a Spetei in Dosar Nr. 55/828/2007 Obiect” Actiune in constatare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare” in care RECLAMANTUL Bacanu Tudorel (A) cumpara cu chitanta de mana de la Bunicu Patru I. Gh. (B) si Reclamantul (A) care la randul sau a mai cumparat un Teren pe o Promisiune a Bunicului cu chitanta de mana de la Mama Cazacu Elena (C )PARATA care a incasat bani pe teren dar un PRET NESINCER o suma Derizorie .
• In Speta PARATA Arseni NICULINA (D) este Cumnata Mamei si sotia FRATELUI ei care a DECEDAT.
• In Speta INTERVENIENTII Patru Nicolae si Janimna sunt COPII PARATA Arseni NICULINA (D) si MOSTENITORI cu parti Egale cu Mama pe cele 2 terenuri care se judeca in Speta in Dosar Nr. 55/828/2007 si le REVENDICA RECLAMANTUL Bacanu Tudorel (A) cumpara cu chitanta de mana de la Bunicu Patru I. Gh. (B) si de la Mama .
• ANTERIOR prezentei Spete pe aceleas 2 Terenuri a fost Emis TITLU de PROPRITATE Mame si sa Judecat PARTAJU SUCCESORAL dupa Bunicu care se Referea la ACELEASI 2 Terenuri care sunt in Litigu in prezenta Spete ,unde INSTANTA în Dosarul nr. 7088/1998 în care sa Pronunţat Sentinţa Civilă nr. 5255/21.06.1999 a JUDECÃTORIEI PITEªTI unde sau inpartit terenurile din TITLU de Proprietate al mamei in 2 parti Egale cu INTERVENIENTII Patru Nicolae si Janimna si unde Se regasesc ACELEASI 2 Terenuri care sunt in Litigu din Dosar Nr. 55/828/2007 care acum le REVENDICA RECLAMANTUL Bacanu Tudorel (A) cumpara cu chitanta de mana de la Bunicu Patru I. Gh. (B) si de la Mama .
• In Probatiune in speta sau Administrat Proba cu MARTORI , INTEROGATORIU , Inscrisurii si EXPERTIZA GRAFICA pe semnatura executata de Bunicu Patru I. Gh. Decedat in 1994 care Ulterior a fost admisa si apoi respinsa deoarece nu am putut identifica mai Mult inscrisuri spre Comparare desi dupa atata timp existu doar cateva inscrisuri arhivate la institutii care instanta a refuzat ca sa incuvinteze ca EXPERTUL Criminalist sa se deplaseze la institutie Detinatoare petr. A Expertiza semnatura bunicului.
• Eu am fost PROCURATORUL Mamei Cazacu Elena (C )PARATA in Spete si am INVOCAT instantei :
1. NULITATEA Absolută a celor 2 Terenuri Cumparate de Reclamant cu Acte sub semnatura privata de la Autorul Paratilor adica de la Bunicu.
2. am solicitat si sa dispus ca verificarea să se facă prin expert GRAFIc, obligând părţile să depună de îndată înscrisuri pentru verificare in TEMEIUL Art. 183. C. Proc Civ. - Dacă partea care defaimă înscrisul ca fals a celor 2 Terenuri Cumparate de Reclamant.
3. am Solicitat Instantei Constataţi NULITATEA ABSOLUTÃ a 2 CONTRACTELOR de VÂNZARE-CUMPÃRARE a TERENURILOR EXTRAVILAN sub SEMNÃTURÃ PRIVATÃ care Potrivit Art. 2 Alin. 1 din Titlul X-“Circulaţia juridică a Terenurilor” – al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniul Proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente(care a Abrogat Legea nr. 5471998 privind circulaţia Juridică a Terenurilor),indiferent de Destinaţia sau Întinderea lor pot fii Înstrăinate ,respective Dobandite prin Acte juridice ÎNCHEIATE în FORMÃ AUTENTICÃ la NOTAR o Cerinţă înstituită de Lege care prin NERESPECTAREA CERINŢEI se SANCŢIONEAZÃ cu NULITATEA a Contractelor de Vânzare a TERENURILLOR care este un Contract SOLEMN pentru a fi VALIDAT.
4. Am invocat Pretul NESINCER a Celor 2 Terenuri Revendicate in Spete în Temeiul Art. 1303Cod Civ.-Pretul vanzarii trebuie sa fie serios si determinat de parti si cu dovada Adeverintei CAMEREI NOTARILOR cu Evaluare si in Raportul de EXPERTIZA Tehnica de Evaluare a Pretului Terenului Executata in Procesul de PARTALJ SUCESORAL care dovedeste un Pret Mult mai mare decat a primit Mama pe teren in discutie .

• In Dosar Electronic Nr. 55/828/2007 ATASEZ pise din dos. adica Cerere principala ; actele celor 2 Terenuri Cumparate de Reclamant cu Acte sub semnatura privata si Nota lui de Aparare, Declaratii Martori si INTEROGATORII si acte de care fac Vorbire in Prezentate care se regasesc in Cuprinsul dos. respectiv Doc. principale SCANATE din SPETA in discutie pentru a se Analiza si EMITEREA unor pareri PERTINENTE si de IPOTEZE de lucru care astepta ficomunicate in adresa mea de Yahoo! Mail y8ro@yahoo.com. Ulterior voi Posta si SENTINTA in Pronuntata in Speta pe Yahoo! Mail - impoziteford@yahoo.com ptr. a primi pareri in termen de 15 zile ca sa formulez MOTIVE de RECURS in Cauza.
• Va multumesc anticipat Consultatire si CONSILIERILOR in Spete cu Recunostinta si Primiţi Asigurarea distinsei mele consideraţii, stima si RESPECT.
Cel mai recent răspuns: mario38iulian , utilizator 09:54, 2 Ianuarie 2011
mario38iulian a scris:

• Actiune in constatare care sa tina loc de Contract Vanzare cumparare



Văd că aţi depus fel de fel de cereri în constatare. Da' o cerere în realizarea dreptului aţi depus?

Dacă nu, nu trebuie să vă fie teamă de recursul pe care îl vor face pîrîţii, şi nici de avocatul acestora, oricît ar fi de bun. Temeţi-vă de prima instanţă!

#-o

Liviu S.Bordaş

Cine sa depuna cerere în realizarea dreptului ...PARATA adica mama mea ?
ANTERIOR prezentei Spete de ACTIUNE in CONSTATARE depusa dupa 15 Ani de Reclamant care Prezinta Hartii de mana semnate anterior Morti Tatalui Mamei privindCONSTATAREA INCHEIERI VALIDE a 2 Terenuri desi pe Aceleasi Terenuri a fost Emis TITLU de PROPRITATE Mame si sa Judecat PARTAJU SUCCESORAL dupa Bunicu (Tatalui Mamei )care se Referea la ACELEASI 2 Terenuri care sunt in Litigu in prezenta Spete .
Este Legal ca pe fond sa constate incheiate Vanzarea -Cumpararea ptr. cele 2 terenuri de pe Acte de Mana sub semnatura privata ?
Astept Idei cu Argumente de Legalitate si Solutii de Atac privind MOTIVAREA in RECURS care trebuie facut urgent existand SOLUTIA de Validare pe Fond in Minuta din 07/12/2010 care " Respinge excepţia de netimbrare a cererii principale invocată de pârâta Cazacu (Pătru) Elena. Admite cererea principală. Respinge ca neîntemeiată cererea reconvenţională completată formulată de pârâta Cazacu (Pătru) Elena. Constată încheiat contractul de vânzare-cumpărare între Pătru I. Gheorghe, în calitate de vânzător şi reclamantul Băcanu Tudorel, în calitate de cumpărător, având ca obiect următoarele imobile situate în extravilanul com.Leordeni, sat.Ciulniţa, jud.Argeş: suprafaţa de 4200 mp teren arabil amplasat în sola 23, parcela 1406, în pct.”Ciulniţa Sat” şi suprafaţa de 2800 mp teren arabil amplasat în sola 28, parcela 1397, în pct.”Drumul Bisericii”. Prezenta hotărâre ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.12.2010." Solutie este a 2 Sentinta pe Fond Identica cu Prima care in RECURS a fost CASATA ptr. REJUDECARE si al 2 Fond s-a pronuntat la fel si Merg a 2 oara in RECURS de aceia solicit idei de atac in acest Recurs al 2-lea de la un profesionist pe Contracte si Obligatii desi am titlu in baza Legi 18/ 1991 .
Solicit Comunicarea de JURISPRUDENTA pe DREPTUL PROPRIETATI si Hotararile CEDO impotriva Romaniei pe DREPTUL PROPRIETATI .
Va multumesc Anticipat la cei care ma voe ajuta.
• Istoricul Dosarul nr. 55/828/2007 se află pe ECRIS INDECO SYSTEMS sau [ link extern ]
Exista motive de NULITATE ABSOLUTA a Formei privind incheiate Vanzarea -Cumpararea ptr. cele 2 terenuri de pe Acte de Mana sub semnatura privata ?
cu aplicarea dispozitiilor art. 948-1206 Cod Civil şi să aveţi în vedere faptul că un Contract ptr. a fi VALABILE trebuie să întocmească 5 condiţii de inadmisibilitate:
1-Consinţămantul viciat al părţilor, adică liber şi nesilit
2-capacitatea de a contracta
3- Determinarea exactă a Obiectului Contractului
4-Existenţa unei cauze licite , permisă de lege
5-Forma Autentică a unor Contracte ( c. SOLEMN)
• Nerespectarea Formei autentice în cea ce priveşte înstrainarea (DOBÂNDIREA ) terenului proprietatea privată precum şi cele care se constituie un DREPT REAL în care se Sancţionează cu NULITATE ABSOLUTÃ.
După Apariţia Legii nr.18/1991 ACTELE de MÂNÃ după 15 ani nu mai au valabilitate Juridică după anul 1991 o dată cu Legii nr.18/1991 Conform Adresei Camerei Notarilor şi Legilor notariale care operau în anul 1992 prin stabilite de Art. 2 Alin. 1 din Titlul X-“Circulaţia juridică a Terenurilor” – al Legii nr. 247/2005 care ANULEAZÃ LEGALITATE TRANSFERULUI de PROPRIETATE a celor 2 contractului de vanzare-cumparare încheiate la data de 10.01.1992 şi 07.11.1993.
• DENATUREAZÃ VOINŢA cu determinarea exactă a Obiectului Contractului cu alte Completări cu Sageată “ T 23 P 1406” şi Completări cu Sageată “ T 28 P 1406” completări care DENATUREAZÃ INŢELESUL la Fila Raport nr. 4 ; 30-39 sau Fila nr. 242 ; 268-277 DOS. cu Sintagma Expertului “ care este redat cu un material de scriere de o altă nuanţă decât cea utilizată la Scrierea întregului text care rezultă din imagini “ . Expertul a spus la pc. 1 din Raport că “Actele de Vanzare – Cumparare din data de 10.01.1992 şi 07.11.1993 NU au Fost Scrise autorul Pătru Gheorghe dar semnate TREMURAT la poziţia VÂNZÃTOR “ după care a fost FALSIFICAT şi DENATURAT Înţelesul OBIECTULUI sau poate constrans FIZIC şi PSIHIC să Semneze Hartii Neredactate autorul Pătru Gheorghe .
• Aceste FUNDAMENTE care dărâmă VOINŢA Autorul Pârâţilor PATRU I. Gheorghe cu Consinţămantul viciat al părţilor cu determinarea exactă a Obiectului Contractului ca FORMÃ şi CONŢINUT atrage Sancţionează cu NULITATE ABSOLUTÃ a ACTELOR de MANÃ sub semnatură Privată din data de 10.01.1992 şi 07.11.1993.
• RECLAMANTU BÃCANU TUDOR nu a SESIZAT în Temeiul Art. 49-56 C. Proc. Civ. prin CERERE de Intervenţie în Interes Propriu la INSTANŢA de PARTAJ SUCESORAL în Dosarul nr.7088/1998 învederand instanţa şi MOSTENITORI privind EXISTENŢA celor 2 Acte de Vanzare – Cumparare sub semnatură Privată din data de 10.01.1992 şi 07.11.1993 Situate în Sola 23;Parcela1406 şi Sola 28; Parcela 1397 încheiete între vanzător Autorul Pârâţilor PATRU I. Gheorghe decedat şi cumpărtor BÃCANU TUDOR .

Am Ridicat Exceptiile de mai jos care au fost Respinse de Instanta:
• Exceptilor insuficientei netimbrari la valoare a CERERI de Acţiune în constatare.
• EXCEPŢIA Prescriptie EXTINCTIVE de 3 ani prevazut de art . 3 din Decretul nr.167 / 1958
• EXCEPŢIA nulitatii absolute ca FORMÃ şi CONŢINUT a celor 2 antecontractului de vanzare-cumparare încheiate la data de 10.01.1992 şi 07.11.1993
• Excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamantului BÃCANU TUDOR
• Excepţia AUTORITATEA de LUCRU JUDECAT în Dosarul de PARTAJ SUCESORAL în Dosarul nr. 7088/1998
Trebuie sa o ajut pe Mama in calitate de PARATA in proces cu Obiect ”Actiune in constatare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare” si Nu in permit plata un Avocat bun …..…..eventual astept jurisprudenta C.E.D.O. pe aceasta speta si practica judiciara la adresa mea de E-mail: mario40_iulian
:worthy:Va ruga URGENT pana la sfarsitul anului un PUNC de VEDERE Juridic in calitate de specialist sau idei de FUNDAMENTARE in Recurs care sa le ARGUMENTEZ in Cererea de RECURS in Speta .
Speta in Discutie este Dosar Civil Nr. 55/828/2007 care puteti sa il vizualizati in istoricul tuturor Sedintelor din Dezbateri pe Net la [ link extern ] .
Prezentare net :rtfm:Număr unic dosar: 55/828/2007 Înregistrat în data de: 15.01.2007 Obiect dosar: acţiune în constatare Materia juridică: Civil Stadiu procesual: Fond
Părţi: Bacanu Tudorel : RECLAMANT ( Intimat)
Cazacu ( Patru ) Elena : Parat ( Recurent) “Mama mea care o apar in Speta”
Patru - Arsene Niculina : Parat ( cumnata Mamei mele si mama Intervenientilor de mai jos care sunt Mostenitori cu ½ din Masa succesorala din Sentinta de aprtaj sucesoral pronuntata in Anul 1998 de pe urma fratelui Mamei care e Predecedat . Aceasta si fii ei sunt favorizanti cu Reclamantul in declaratii la interogatoriu deoarece au complotat inpreuna la intocmirea actelor de mana de vanzare-cumparare in Speta)
PÃTRU NICOLAE VALENTIN : Intervenienti (Parat) “ Verisorul Meu”
PÃTRU JANINA CRISTINA : Intervenienti (Parat) “ Verisoara Meu”
Chinoschi Ioan : Martor
Bălan Gheorghe : Martor

IN FAPT: Dosar Nr. 55/828/2007 a fost judecat de 2 ori pe Fond la judecatorie deoarece prima Sentinta pe Fond a fost solutionata in 9 .10.2008 cu Admiterea Cereri in Favoare Reclamantului care legal a fost Atacata cu RECURS de parata (Mama) cu Solutie de Admitere a Recursului in Favoare Partei si speta RETRIMISA spre REJUDECARE la Judecatoria TOPOLOVENI.
Actualmente sa SOLUTIONAT si Fondul 2 in 07.12.2010. in care Reclamantului i sa ADMIS din nou pe Fond si a 2 oara actiunea care vreau sa o atac din nou cu RECURS dupa ce va fi Comunicata sentinta motivate dupa solutia de admitere data in 07.12.2010.
• Continutul Minuta din 07/12/2010 este "Respinge excepţia de netimbrare a cererii principale invocată de pârâta Cazacu (Pătru) Elena. Admite cererea principală. Respinge ca neîntemeiată cererea reconvenţională completată formulată de pârâta Cazacu (Pătru) Elena. Constată încheiat contractul de vânzare-cumpărare între Pătru I. Gheorghe, în calitate de vânzător şi reclamantul Băcanu Tudorel, în calitate de cumpărător, având ca obiect următoarele imobile situate în extravilanul com.Leordeni, sat.Ciulniţa, jud.Argeş: suprafaţa de 4200 mp teren arabil amplasat în sola 23, parcela 1406, în pct.”Ciulniţa Sat” şi suprafaţa de 2800 mp teren arabil amplasat în sola 28, parcela 1397, în pct.”Drumul Bisericii”. Prezenta hotărâre ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.12.2010."
Se pare ca, pe fond reclamantul are dreptate.
Mai vad ca v-ati descurcat bine.
Cu ce sa va ajutam?

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar/iesire din indiviziune mary6 mary6 Buna. Pt a intelege speta va expun situatia de fapt. In anul 2004 unul din mostenitori a depus la instanta cerere de iesire din indiviziune privind suprafetele ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)