avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere

dupa citi ani se prescrie o fapt din 2005 unde a fost de 9 luni su suspendare
Cel mai recent răspuns: aacris , utilizator 18:40, 6 Decembrie 2011
Nu este cu executare. Probabil va referiti la reabilitare.
Probabil pana acum a intervenit si reabilitarea. Ati scos un cazier sa vedeti?
Da, cred ca este vorba de reabilitare de fapt. Depinde cand a ramas definitiva hotararea judecatoreasca. Uitati-va pe hartia pe care ati primit-o si la termenul de incercare care vi s-a dat, asa va putem raspunde mai concret.
nu mai am hartia dar va pot spune ca a fost o fapta violare de domiciliu (m-am certat cu cineva in curtea lui)
imi poate spune cineva cu aproximatie daca am avut o condamnare cu suspendare de 9luni in 2005 pt. violare de domiciliu(cearta) la cit timp se reabiliteaza
pentru pedeapsa de 9 luni, termenul de incercare este de 2 ani si 9 luni.Asadar daca hotararea a ramas definitiva in 2005, atunci dupa 2 ani si 9 luni sunteti reabilitat de drept.Dupa parerea mea ar trebui deja sa aveti cazierul "curat", insa cel mai bine ar fi sa solicitat un certificat de cazier si daca vechea condamnare o mai aveti, va puteti adresa instantei printr-o cerere in care sa se constate reabilitarea.Mi se pare ca aceasta cerere o puteti inainta si serviciului de cazier judiciar din cadrul Politiei, insa nu sunt 100% sigur ca va functiona,in tot cazul se poate intreba si acolo.

Alte discuții în legătură

Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar bucurdaniela bucurdaniela va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intro problema .Acum 2 ani si 6 luni am fost condamnata pentru furt un an cu suspendare Cit timp ramine in cazier ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)