avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool

Buna seara!
Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi!
In 30.11. 2007 parintii mei au avut un accident,tata sofer,mama victima...tata o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange!
Pe data de 03.11.2008 i s-a dat sentinta definitiva condamnare 9 luni cu suspendare!
Nelamurirea este: poate sa inceapa scoala de soferi chiar daca mai are cazierul "murdar"(a scos cazierul in data de 04.01.2011)??
Multumesc pt timpul acordat!
Ana-Maria Moise
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:35, 7 Ianuarie 2011
Explicati...tata a avut permis cnd a facut accidentul si i s-a anulat permisul in urma accidentului ?
In prezent cazierul este curat nu este murdar.
Dupa condamnare i se va interzice si dreptul de a conduce si va avea cazier.
Condamnarea s-a dat in 2008 si cazierul e patat de atunci.In cazul asta nu poate sa dea de permis deoarece a comis o infractiune de circulatie publica,dupa ce expira condamnarea de pe cazier o sa poata relua scoala.
Ce simpatica e treaba asta cu cazierul curat -murdar:)

Tatal dvs. va putea obtine din nou permis de conducere dupa ce va interveni reabilitarea , adica dupa 2 ani si 9 luni de la data cand a ramas definitiva sentinta de condamnare. Va trebui sa faca o cerere expresa anterior de radiere a mentiunilor din cazierul judiciar .
Da, daca a survenit termenul de reabilitare de drept poate da de permis.

Alte discuții în legătură

Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)
Art. 87,alin1,din oug 195/2002 - cand pot sustine un nou examen pentru redobandirea permisului? ContSters101400 ContSters101400 in temeiul art81 cod penal,dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incerkre de 2ani si 8luni,stabilit in conditiile ... (vezi toată discuția)
Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)