avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... art. 87,alin1,din OUG 195/2002 - cand pot sustine un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

art. 87,alin1,din OUG 195/2002 - cand pot sustine un nou examen pentru redobandirea permisului?

in temeiul art81 cod penal,dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incerkre de 2ani si 8luni,stabilit in conditiile art82 cod penal. In temeiul art71 alin 2C.pen,se aplica inculpatului........pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art64 lita teza a-2-a si litb cod penal,iar in temeiul art71 alin5 cod penal,dispune suspendarea executarii pedepsei accesorii,pe durata termenului de incercare de 2ani si 8 luni.
multzumesc mult!!!!
La expirarea termenului de incercare, respectiv a celor 2 ani si 8 luni , atunci cand pedeapsa se considera executata . Insa va trebui sa aveti grija ca in cuprinsul termenului de incercare sa nu mai comiteti alte fapte antisociale, intrucat in acest caz poate opera revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
La finele acestei perioade va interveni reabilitarea de drept si va vor fi ridicate toate acele interdictii dispuse de instanta.
Nu aveti si interdictia prevazuta la litera c, asa incat este posibila redobandirea dreptului de a sustine un nou examen pentru permis.
Conform, Ordonantei 195/2002, la art. 116 se prevede:
" (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin (1) si art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, daca:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;"[/i]
Scoala de soferi o puteti face cu cel mult 3 luni inainte de implinirea termenului de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
La 1 an si o zi de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti puteti depune dosarul in vederea sustinerii unui nou examen pentru obtinerea permisului de conducere.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Astfel cum foarte concis v-a explicat domnul consilier juridic R.A. , puteti sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere la un an de la data ramanerii definitive a hotararii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen de permis auto? manaila manaila CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., ... (vezi toată discuția)
Anulare permis penelopia penelopia Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 184 alin. 1, 3 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 3 ... (vezi toată discuția)