avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cand pot sa dau examen de permis auto?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cand pot sa dau examen de permis auto?

CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute la art. 64 alin. 1 litera „a”, Teza a II-a şi lit.”b” C.pen., pe durata de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei. În baza dispoziţiilor art. 81-82 C. penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale pe durata de 3 (trei) ani şi 9 (nouă) luni, ce constituie termen de încercare.
Va rog sa ma ajuati cu un raspuns exact ROG SA FIE CONCLUDENT RASPUNSUL !!!!!
VA MULTUMESC!!!!!!!MULT!!!!
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
manaila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaita Catalin , utilizator 21:12, 30 Noiembrie 2009
Dupa ce s-a scurs un termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii , veti putea sustine examenul , in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La expirarea termenului de incercare, respectiv a celor 3 ani si 9 luni , atunci cand pedeapsa se considera executata . Insa va trebui sa aveti grija ca in cuprinsul termenului de incercare sa nu mai comiteti alte fapte antisociale, intrucat in acest caz poate opera revocarea suspendarii conditionate a ex. pedepsei. La finele acestei perioade va interveni reabilitarea de drept si va vor fi ridicate toate acele interdictii dispuse de instanta. Observ insa ca nu aveti si interdictia prevazuta la litera c, asa incat este posibila redobandirea dreptului de a sustine un nou examen pentru permis , lucru pe care , conform, Ordonantei 195/2002, Art. 116 - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin (1) si art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, daca:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
multumesc pentru raspuns
dar totusi alti au spus ca dupa un an se poate
nu va suparatidar sunteti sigur?
Examenul il puteti sustine dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti dar, obligatoriu, trebuie sa urmati cursurile unei scoli de soferi pentru categoria (categoriile) detinuta (e). Daca ati fost arestat, in aceasta cauza, examenul se poate sustine dupa 6 luni de la liberare.
Termenele de la care se poate redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice sunt cel de 1 an si cel de 6 luni , ambele curg de la ramanerea definitiva a hotararii (nu are nicio relevanta reabilitarea de drept care opereaza dupa scurgerea termenului de incercare).

Asa incat , dupa ce obtineti hotararea , iar aceasta poate fi definitiva fie prin neapelare, fie , dupa exercitarea recursului , calculati termenul de 1an .( acesta e operand cand pedeapsa cu inchisoarea e individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia )

Succes.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (o.u.g nr.195/2002) ioanadaraban ioanadaraban Daca cineva primeste o pedeapsa de 8 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei termen de incercare de 2 ani si 8 luni pentru anularea ... (vezi toată discuția)
Art. 87,alin1,din oug 195/2002 - cand pot sustine un nou examen pentru redobandirea permisului? ContSters101400 ContSters101400 in temeiul art81 cod penal,dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incerkre de 2ani si 8luni,stabilit in conditiile ... (vezi toată discuția)