avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permisul anulat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permisul anulat

Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare,data pe data de 6 februarie 2013?daca la recurs mi s-ar injumatati pedeapsa as putea intra in examen mai devreme?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 11:37, 26 Februarie 2013
NU, indiferent cât este cuantumul pedepsei, regula este aceeaşi pentru pedepsele cu suspendarea executării pedepsei, adică susţinerea unui nou examen după un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
1. Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
In cazul in care ati declarat recurs, hotararea instantei de fond va ramane definitiva la data solutionarii recursului.
2.Daca in recurs pedeapsa de 1 an ar fi redusa la 6 luni, modificarea cuantumul pedepsei nu ar avea consecinte asupra termenului dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, insa prin reducerea pedepsei, s-ar reduce proportional ( cu 6 luni) termenul de incercare, termen dupa care veti putea fi reabilitat de drept in masura in care vor fi indeplinite cond. disp. art 86.c pen.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp.art 82. c.pen. si se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Art. 116. -Oug.195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
..................................................
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
va multumesc pentru raspunsul clar pe care mi l-ati dat..am intrebat deoarece auzisem diferite zvonuri precum ca s-ar putea sustine examenul ptr redobandirea permisului dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti numai daca pedeapsa ar fi de maxim 6 luni..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! mi-a fost anulat permisul de conducere si am primit o pedeapsa de 8 luni cu suspendare. acum problema este urmatoarea...dupa aceste 8 luni trebuie ... (vezi toată discuția)
Permis retinut consum alcool,cum se poate redobandi? bebi-63 bebi-63 Cum se poate redobandi permisul retinut in urma consumului de alcool peste limitele legale?A avut loc procesul pronuntarea pedepsei cu suspendare si in ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice just_say_it just_say_it Buna seara, Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere in stare de ebrietate! Pe data de 29.11.2011 am primit sentinta ... (vezi toată discuția)